Bir Osmanlı geleneği olan ‘Zimem’ Trabzon’da yeniden hayat buldu. Bu örnek davranışa ise MÜSİAD Trabzon Şubesi imza attı. 
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar için harekete geçen Trabzonlu iş adamları, Ortahisar İlçesinde ki 5 Mahallede çok sayıda bakkaldan veresiye defterlerini satın aldı. 
Bu defterlerde yazılı olan 10 binlerce liralık borçları tek kalemde silen Trabzon MÜSİAD Şubesi üyeleri takdir topladı. 
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, mahallelerde bu borçları silinenlerin kim olduğunun bilinmediğine dikkat çekerken “Bizlerde sadece bakkal ile görüşüp defterdeki tüm borçları silip bu uygulamayı yapıyoruz. Borcu olan vatandaşlarımızla, onları rencide etmemek adına özellikle. Çünkü bizler bu iyi Allah rızası için yapıyoruz” dedi. 

10 BİNLERCE LİRALIK VERESİYE DEFTERİ… 

Borç anlamına gelen Zimem’in bir Osmanlı geleceği olduğuna dikkat çeken Kaan, “Bu gelenek Zimem yani Borç defterinin satın alınmasıyla gerçekleşiyor. 

Ortahisarda birden fazla mahallede bunu gerçekleştirdik. 10 binlerce liralık veresiye defterlerinin tamamını satın aldık. Vatandaşımıza bir nebze de nefes olabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. 

ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Koronavirüs Salgını nedeniyle yaşanan zor günlerin birlikte aşılacağına dikkat çeken Kaan, “Bu zor günler birlik dayanışma kardeşlikle aşılır. Bize bu yardımlara vesile olma gücü veren Allah'a ne kadar şükretsek azdır.

MÜSİAD üyelerinden gelen bağışlarla, yapılan borç defteri satın alma hayır işlerimiz devam edecektir. Desteği olan herkesten Allah razı olsun. Ramazan ayında sadece bununla da yetinmiyoruz, ihtiyaçlı ailelere kumanya yardımı yapıyoruz. Kızılay ile istişare halinde yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. MÜSİAD olarak her zaman milletimizin devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.