14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Trabzon Müftülüğü'nün himayelerinde gerçekleşen ve 21 sivil toplum örgütünün desteklediği etkinliklerde bayanlara yönelikte bir çok program gerçekleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü, Hamamizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda “Kur’an ve Sünnet Işığında Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konulu konferansta kadınlara hitap etti.

Tüm Müslümanların evrensel çapta kardeş olduklarını dile getiren Görgülü, "Kardeşlik sadece kan bağına dayanan değil, insan olma açısından değerlendirmemiz gerekiyor. Birbirinin ihtiyacını giderme, haklarına saygı duyma, “ Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz” hitabının muhatapları olarak birbirimize kucak açmamız gerekiyor." dedi.

Öte yandan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, yarın (20.04.2012) cuma namazı sonrası Ortahisar'daki Kanuni Evi'nin önünde program düzenlenecek. Kur'an'ı Kerim'in okunmasıyla başlayacak olan etkinlikte, tasavvuf korusu sahne alacak. Tören sonunda pilav ikramı ve gül dağıtımı yapılacak.