Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, duygusal bir paylaşımda bulundu. Başkan Bekar, “Biz ne alıcıyız ne de satıcıyız. Biz yetiştiren, bilgilendiren, üreteni koruyan bir kurumuz. Maalesef tüm çabalarımız sonuç  vermedi! Tüm fındık üreticisinden özür diliyorum. Hakkınızı helâl edin, çünkü emeğinizin karşılığını alamadık!”
dedi.

FINDIK BARONLARINA HEP CEVAP VERDİM

Mustafa Bekar, “Çok uğraştım, çok çaba sarf ettim. TV programlarına çağrıldım. Hep fındık soruldu bana. ‘Ne olacak bu fındığın hâli?’ dediler. Dilim döndüğünce meseleyi hep anlattım. Basın açıklamalarımla en alttan en üst sorumlusuna kadar hep çağrıda bulundum. Bölge milletvekillerimizle, özellikle başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere fındıktaki sorunu çözme konusunda ne olması gerektiğini, neden olması gerektiğini hepsi ile defalarca görüştüm. Bizi eleştiren fındık baronlarına hep cevap verdim. Tabiri caizse fındık üreticisi için ağladım, sızladım ama derdimizi bir türlü anlatamadık!” diye konuştu.

BANA KURTLAR VADİSİ’Nİ HATIRLATTI!

Fındığın paydaşları olduğunu belirten Başkan Bekar, açıklamalarına şöyle devam etti: “Adı Fındık Konseyi… (Bana Kurtlar Vadisi’ni hatırlattı!) Adı Fındık İhracatçıları Birliği… (Daha çok nasıl para kazanırız hesabı yapanlar.) Ve bir de fındık üreticisinin hakkını savunan, bu işi en iyi bilen, Türkiye’de 5 milyon kayıtlı çiftçi üyesi olan, bu rakamla 25-30 milyon nüfusu ilgilendiren bir büyük kurum: Türkiye Ziraat Odaları Birliği… TZOB, tüm illerimiz ve ilçelerimizde imkânları nispetinde, ilgili her alanda çiftçiye hizmet eden bir kuruluş. Bakanlık, işte bu saydıklarımdan sadece bu işin ticaretini yapanlarla görüştü. Sonuç ortada… Biz ne alıcıyız ne de satıcıyız. Biz yetiştiren, bilgilendiren, üreteni koruyan bir kurumuz. Maalesef tüm çabalarımız sonuç vermedi! Tüm fındık üreticisinden özür diliyorum. Hakkınızı helâl edin, çünkü emeğinizin karşılığını alamadık!”