Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Mustafa Bektaş, 4 yıldır çözülemeyen sorunları çözmek için aday olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kardeşlik ve birliktelik için samimiyetle yola çıktık. Sorunları biliyoruz. Elbirliğiyle bu sorunları aşmaya çalışacağız. Trabzon bir turizm şehri. Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Esnaf Odaları Birliğimizle ortak çalışmalar yaparak güzel hizmetlere imza atacağımızı düşünüyorum.”
Bektaş, “Daha önce mevcut başkan Hüseyin Bey’le aynı yola devam ettik ama fikirlerimiz uymadı. Bir şey yapamayacağımızı anlayınca istifa etmek zorunda kaldık. Sonra diğer arkadaşlarımız da istifa etti. Sorunları çözebilmek adına yola çıktık. Ağabeylerimizi, kardeşlerimizi gezdik. Onların da desteğini alarak çıtayı yükselteceğimize inanıyorum. Bu tek kişinin, yedi kişinin başarabileceği bir iş değil. Topyekûn lokantacı esnafımızın el birliğiyle gerçekleştirilebilir. Projelerimiz var. Turizm kenti Trabzon’da kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor. Bunlarla ilgili projemiz var. Odanın yönetiminde yer aldık ama hiçbir iş yapamayacağımızı anlayıp yönetimden istifa ettik. Lokantacı arkadaşlarımızın desteği bize güç verdi. Lokantacılar Odası olarak bir araya gelip yemek dahi yiyemedik. Bir esnaf dahi gezemedik. Odanın ve esnafın çok büyük sorunları var” diye konuştu.