Kaşüstü Mahallesi’nin Sırt Mevkii ile Çınarlı Mahallesi’nde seçim çalışmalarına devam eden İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, Yomra’nın çok zaman kaybettiğini söyledi. Geride kalan 15 yılda Yomra’ya adam akıllı hiçbir hizmetin getirilmediğini ifade eden Bıyık, mevcut belediye yönetiminin çöp toplamak gibi rutin belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremediğini söyledi. Bıyık, “Yomra’da bugün park. Yomra’da bugün bir tane bile otopark yok. Yomra’da bugün insanlarımızın zaman geçirebileceği bir tane sosyal alan yok. Biz bunları 5 yılda Yomra’mıza kazandıracağız. Yomra Belediyenin bütçesi tüm bunları yapmaya yeterdi. Ama kaynaklar israf edildi. Mevcut belediye yönetimi hiçbir zaman halka hizmet etmek, Yomra’yı güzelleştirmek derdinde olmadı. Trabzon’un hangi ilçesinin köylerine giderseniz gidin, Yomra’nın köyleri kadar yolları sorunlu olan başka bir mahalle yok. Trabzon’da Yomra Belediyesinin 10’da 1’i kadar bütçesi olan ilçeler var. Ama o ilçelerin köy yollarında sorun yok. Yomra’nın köy yolları perişan halde. Sizler belediye olarak gençlere sosyal alan tahsis etmezseniz, gençlere iş imkânı, kendini geliştirme imkânı, spor imkanı sunmazsanız, toplumun geleceği olan o gençleri kahvehanelere mahkum ederseniz. İşte tüm bunları değiştirmeye geliyoruz” diye konuştu. Yomra’da herkesin ve her kesimin belediye başkanı olacağını yineleyen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Bıyık, “Ben siyaset yapmak için aday olmadım.

Yomralılar aday olmamı istediği için aday oldum. İYİ Parti’den adayım ama sadece bir partinin adayı değilim. Tüm partilerden insanlarla birlikte yürüyorum. Çünkü benim derdim koltuk değil. Benim derdim Yomra’dır. Yomra çok geri
kalmıştır. Önümüzdeki 5 yılda, geride kalan 15 yılda yapılamayanları yapmamız gerekiyor. Bunları ancak el ele verirsek, birlik olursak başarabiliriz. Laf değil iş üreteceğiz. Kavga etmeyeceğiz icraat yapacağız. Kimseye düşman olmayacağız, Yomralılarla el ele kol kola verip ilçemizi görenlerin hayran kalacağı hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.