Projelerini kitapçık halinde Yomra kamuoyuna sunmakta olduklarını belirten İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Bıyık, “Tüm projelerim Yomra’nın ve Yomralının ihtiyaçlarına yöneliktir. Seçim zamanı proje açıklamak için proje açıklayanlardan değilim. Yomra’nın eksiklerinin, ihtiyaçlarının neler olduğunu çok iyi biliyorum. Yomra’nın kaynaklarını verimli kullanarak ilçemizin temel sorunlarına kısa sürede çözüm getirmeyi amaçlıyorum” dedi.
Değerlendirmelerinde Yomra’da sosyal alan bulunmadığına dikkat çeken Bıyık, “Trabzon, Yomra’ya doğru büyüyor. İlçemizde plansız bir büyüme yaşanıyor. Konutlar yapılıyor ama o konutlarda oturanların nefes alabileceği yaşam alanları yok. Yomra gibi bir ilçede park olmaması fecaattir. Yomralılar 31 Mart’ta bunun hesabını soracak. Yomra’yı sosyal yaşam alanları ile donatacağız. İlçemize hem Sancak Mahallesi’nde hem de Kaşüstü Mahallesi’nde şehir meydanları kazandıracağız. Meydan olarak düzenlenmesi gereken alanlar ne kadar gasp edilmiş olsa da bu bizim olmazsa olmazımızdır. Yomra’mızı park ve bahçeler, yeşil alanlar, sosyal alanlar, meydanlar, yürüyüş ve bisiklet yolu, seyir terası, kapalı Pazar yerleri gibi modern bir ilçede bulunması gereken donatılarla ihya edeceğiz” diye konuştu. Projelerinin sadece belediyecilik çalışmalarından ibaret olmadığını kaydeden Bıyık, “Kadınlarımızın para kazanması için halı dokuma projesi uygulayacağız. Yomralı kadınların ellerinde dokuyacakları halılar neden dünya markası olmasın. Yomra’yı, Trabzon’un organik pazarı haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla köy pazarları kuracağız. Yomralı kadınlar kendi bağ ve bahçelerinde, evlerinde üretecekleri ürünleri burada satacaklar. Yomra’da ciddi bir genç işsizliği var. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu alanda son derece ciddi çalışmalarımız olacak. Yomra’mızdaki hastalarımız, yaşlılarımız için özel uygulamalarımız olacak” ifadelerini kullandı.


Projelerinin hepsinin modern bir şehirde olması gerekenler olduğunu belirten İYİ Parti Adayı Bıyık, “Ben 15 yıl görev yapıp da, Yomra’ya tek bir eser kazandırmadan halka yine proje vaat eden bir belediye başkanı olmam. Sadece 5 yılda projelerimiz Yomra’da hizmete girmeli. Çünkü Yomra’nın kaybedecek zamanı yok. Trabzon’un geneline baktığımızda Yomra’mızın mahalleleri kadar yol sorunu bulunan başka bir ilçe yok. Yomra Belediyesinin 10’da 1’i kadar bütçesi bulunan ilçelerin köy yollarında sorun yok ama Yomra’nın köy yolları perişan halde. Bırakın köy yollarını merkez mahallelerdeki cadde ve sokaklar çamur istilası altında. O zaman sorununun nereden kaynaklandığı belli. 31 Mart’ta bu sorun ortadan kalkacak” şeklinde konuştu. İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, daha adaylık sürecinde bile Yomra’da çok şeylerin değişmesine vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yomra’nın mutlak suretle değişim istediğini belirten Bıyık, “31 Mart’ta belediye yönetimi, gelecek 5 hizmet yılında Yomra’mız değişecek. Bugün sokakları çamur, kaldırımları bozuk olan Yomra’mız, 5 yılın sonunda Karadeniz’in en modern ilçesi olacak. Yomra’yı herkesin yaşamak isteyeceği, görenleri hayran kalacağı bir ilçe haline getireceğiz” dedi. İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, değerlendirmelerinin ardından projelerinin takdimini gerçekleştirdi. Akabinde Yomra çarşısında basın mensupları ile birlikte halk ziyareti gerçekleştiren Bıyık, Yomra’nın cadde ve sokaklarının perişanlığına dikkat çekti. Bıyık’ın basın mensuplarına sunduğu proje kitapçığında şu projeler yer aldı:


1. YOMRA KENT MEYDANLARI 2. KAPALI PAZAR YERLERİ
3. KÖY PAZARLARI
4. SANCAK VE KAŞÜSTÜ’NE OTOPARKLAR YAPACAĞIZ
5. YOMRA BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU
6. YOMRA SEYİR TERASI
7. LUNAPARK VE ÇOCUK PARKLARI
8. KAŞÜSTÜ SPOR TEMALI PARK
9. SOKAK/CADDE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
10. DERE YATAKLARI TURİZME KAZANDIRILACAK
11. TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA ÖZEL ÖNEM VERECEĞİZ
12. YOMRA SAHİL DOLGU ALANI
13. SAHİLİN VE LİMANIN YENİDEN DÜZENLENMESİ
14. YOMRA’DA SIVASIZ-BOYASIZ BİNA KALMAYACAK
15. İMAR UYGULAMALARI
16. TÜM MAHALLE YOLLARI DÜZENLENECEK
17. YOLLARIN KORUNMASI İÇİN YOL BAKIM EKİBİ KURULACAK
18. BETON-PARKE-BÜZ ÜRETİM TESİSİ
19. KIRSAL MAHALLELERİN EKSİKLERİ TAMAMLANACAK
20. KIRSAL MAHALLELERE TOPLU TAŞIMA HİZMETİ
21. MAKİNA PARKINI GÜÇLENDİRECEĞİZ
22. BEKLEME/DİNLENME SALONLARI VE WC HİZMETİ
23. HALI DOKUMA PROJESİ
24. HAYVANCILIK PROJESİ
25. TARIM PROJELERİ
26. YOMRA ELMASI PROJESİ
27. YOMRA SANAYİ SİTESİ PROJESİ
28. TÜM GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK
29. YOMRA ŞEHİR MÜZESİ
30. YOMRA KÜLTÜR MERKEZİ

31. DÜĞÜN SALONU MODERNİZE EDİLECEK
32. ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSU
33. TÜM GENÇLERE SPOR YAPMA İMKÂNI SUNACAĞIZ
34. YOMRASPOR VE ALTYAPI
35. EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTTIRACAĞIZ
36. YETİM ÇOCUKLAR PROJESİ
37. YAŞLI DESTEK PROGRAMI
38. HASTA DESTEK PROGRAMI
39. YURT DIŞI VE YURT İÇİ SEYAHAT PROGRAMLARI
40. HER YIL 20 AİLEYİ UMREYE GÖNDERECEĞİZ
41. TARİHİ YAPILARI RESTORE EDECEĞİZ
42. İLÇE MERKEZİNDE KENT ORMANI VE MESİRE YERİ
43. ÇÖKEN ALANLARDA FORE KAZIK ÇALIŞMASI YAPILACAK
44. ÜCRETSİZ İNTERNET BAĞLANTISI TESİS EDECEĞİZ
45. YOMRA’MIZ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ
46. GENÇLİK VE KADIN MECLİSLERİ KURACAĞIZ
47. WHATSAPP İHBAR HATTI
48. DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI
49. İÇME SUYU VE KANALİZASYON
50. YOMRA’YA RAYLI SİSTEM
51. YOMRA GÜNEY YOLU
52. GELİR-GİDER DURUMUNU BELEDİYE BİNASININ GİRİŞİNE ASACAĞIZ