İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık seçim öncesi mesaj yayınlayarak "1 nisan sabahı Yomra’mız vatanın,milletin Yomra’lının her bir kuruşunu sonuna kadar koruyan,israfı önleyen,adaletli bir yönetim sergileyen,uzaklaştıran değil uzlaştıran,kavga eden değil barıştıran şeffaf bir belediye yönetimine kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

Yomra Belediye Başkan adayı Bıyık yaptığı açıklamada; 

Yakınen takip ettiğiniz üzere dört aydır devam eden bir seçim döneminin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.Evlerinize,işyerlerinize misafir olduk.Düğünlerimizde,cenazelerimizde bir arada bulunduk.Bazen bir kahvehanede bazen bir atölyede,bazen bir lokantada bazen bir çay ocağında buluştuğumuz oldu.Zaman oldu çayınızı içip yemeğinizi yedik.Çok uğramak isteyip uğrayamadığım evlerimizde oldu.Seçim çalışmaları sebebiyle vermiş olduğumuz rahatsızlık için affınıza sığınıyorum.Hakkınızı helal edin.
          Yomra’mızda yıllardır yaşanan yönetim eksikliğini ortadan kaldırmak ve Yomra’mızı özlediği huzura kavuşturmak,adaletle yönetmek ve şeffaf bir belediye yönetimi ile buluşturmak için dört aydır gece gündüz çalıştık.
Dört  aydır bütün saldırı,hakaret ve çirkin yakıştırmalara aldırmaksızın sükünetle sürdürdüğümüz sürecin bu seçim arefesinde ve seçim gününde de devam ettirilmesi için her birinizden ayrı bir hassasiyet göstermenizi rıca ediyorum.Seçim biter ve her birimizin dostluk ve arkadaşlıkları devam eder.Düğünlerimiz bir,cenazelerimiz bir.Bir seçim için en yakın komşumuzu arkadaşımızı üzmeden demokratik bir biçimde bu seçimin tamamlanmasını sağlamalıyız.Bizim kazanımlarımız başkalarının üzüntüsüne sebebiyet vermemeli.Bizim hayalini kurduğumuz Yomra herkesin mutlu olduğu,huzurla yaşadığı bir ilçedir.

         İnsan için,insana dair içinde insan olan projeler hazırladık.Rant için değil halk için projeler oluşturduk.Bu projelerimizi sizlere sunduk.Kırkbin Yomra’lıya başkan olmak ve tüm hizmetlerden her bir Yomra’lının eşit oranda yararlanması gerektiğini her fırsatta dile getirdik.1 nisan sabahından itibaren hiçbir Yomra’lı ayrıştırılmayacak ve ötekileştirilmeyecek dedik.
Sadece makamımın kapıları değil herkese kalbimin kapılarını sonuna kadar açacağım.1 nisan sabahı Yomra’mız vatanın,milletin Yomra’lının her bir kuruşunu sonuna kadar koruyan,israfı önleyen,adaletli bir yönetim sergileyen,uzaklaştıran değil uzlaştıran,kavga eden değil barıştıran şeffaf bir belediye yönetimine kavuşacaktır.
        Tüm bu çalışmalarımız neticesinde  sizlerinde yakınen takip ettiği üzere Yomra sevdalılarının bir araya gelmesiyle Ak partili,Mhp'li,Chp'li,İyi partili,Bbp'li,Dp' li,birçok insanın bir araya gelmesiyle oluşturulan Yomra ittifakının adayı olarak karşınızda bulunmaktayım.
 Yomra belediyesinden hiçbir kişisel beklentisi olmayan ve gerçekten sadece vatandaşın sorunlarının çözümü için bir arada bulunan her siyasi partinin temsilcilerinden oluşan güçlü bir meclis oluşturduk.Meclis üyesi arkadaşlarıma ve bana verecek olduğunuz destek ile özlenen günlere ulaşmış olacağız.
Yomra’mız için önce dularınızı sonra desteklerinizi bizlere verirseniz özlenen Yomra’mıza hepbirlikte kavuşmuş olacağız.
         Yomra’mız ve bizler için hayırlısı neyse onun olması dileklerimle saygılar sunuyor gösterdiğiniz hassasiyet ve sabır için bir kez daha sizlere teşekkür ediyor en derin saygılarımı sunuyorum.
Tüm aday arkadaşlarım ve bizler için,Yomra'mız  ve memleketimiz için hayırlısı neyse onun gerçekleşmesi dileklerimle..."