Sosyal mesafe ve pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen Trabzon Yazarlar Derneği Olağan Genel kuruluna ilçelerin yanı sıra Bayburt ve Giresun’dan da yazar ve şairler katıldı. Genel kurul şiirlerin okunduğu, söyleşilerin ve temennilerin de yer aldığı bir şölen havasında gerçekleştirildi. 

Toplantının açılışını yapan Canan Kalaycı, divan için verilen önergeyi oyladı. Oybirliği ile Avukat İbrahim Keskin Divan Başkanlığına, şair İlhan Sağlam ve Araştırmacı yazar Necdet Koç divan katip üyeliğine seçildi.

Divan Başkanı Av. İbrahim Keskin Genel Kurul’un ilk konuşmacısı Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş’a söz verdi.  

Trabzon’un kültür, sanat ve edebiyatına katkı sağlıyoruz

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aktaran Durmuş 2013 yılında göreve geldiklerini, bugüne kadar Türkiye genelinde 150 ye yakın kitap sergisi açtıklarını amaçlarının Trabzonlu yazarları yurt içi ve yurt dışına tanıtmak olduğunu söyledi. Trabzon’un kültür, sanat ve edebiyat alanına olumlu katkılar sağladıklarının altını çizen Durmuş “Görevimiz süresince pek çok yeni eser kazandırdık. Geleneksel yöntemleri bırakıp modernize yöntemlere ayak uydurarak modern kitaplar meydana getirdik. Artık zamanın gerisinde kalan ve ihtiyaçlara cevap veremeyen tüzüğümüzü yeniledik. Dünya üniversitelerine kaynak olarak kendi yazarlarımızın kitaplarından ulaştırmayı başardık” dedi. 

Güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe taşıyoruz. 13 bin esere sahibiz

Dernek bünyesinde bulunan yazarlara ait bine yakın eserin yanı sıra üyelerin hizmete sunduğu kütüphanede yaklaşık 13 bin eser mevcut. 

Derdimiz Korsan Kitap 

Yakın bir tarihe kadar eserlerin basım işlemleri için şehir dışına çıkma gereği duyuyor ancak bu işlem piyasada “Korsan Kitap” sayısının çoğalmasına sebep oluyordu. Ancak bugün Trabzon ve çevresinde kaliteli matbaaların oluşması, hem harcanan emek ve paranın ziyan olmamasına hem de korsancılığın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Yazarlar da son üç yıldır kitaplarını istedikleri kalitede bastırıyor. Tanıtım ve pazarlama konusundaki eksikler nedeniyle maalesef kitaplar hedef kitleye ulaşamıyor.
 
Trabzon’a yeni bir yayınevi müjdesi!
Dernek Başkanı Durmuş, yeni dönemde en önemli hedeflerinin, Trabzonlu yazarların eserlerinin hak ettiği değeri ve ilgiyi görebilmesi adına okurlara ulaşabilecek bir yayın evi kurmak olduğunu belirtti. Kitapların tanıtımı için dijital kitap ta dahil olmak üzere her mecrada yeni gelişmelere açık olunacak. Durmuş “Bir kitabın kalitesinin sahip olduğu üne bağlı olmadığını henüz duyurulmamış kitapların da bir yerlerde keşfedilmeyi beklediğini okuyuculara ileteceğiz. Yeni projelerimiz ve çalışmalarımızla her zaman, her platformda yazar ve şairlerimizin yanında olacağız” dedi. 

Herkesi kucaklayan bir yapıya sahibiz
Trabzon Yazarlar Derneği her görüşten yazarın ve şairin bir arada olduğu herkesi kucaklayan bir yapıya sahip bir saygın bir dernek. Her anlamla kendimizi geliştirmeyi, ilkelerimizden ve inandığımız değerlerden taviz vermeden yolumuza devam etmeyi arzuluyoruz.    

Derneğimizi şehir dışında da başarıyla temsil ettik. 
Trabzon Yazarlar Derneği merkezi İstanbul’da bulunan Trabzon Dernekleri Federasyonuna üye olarak her alanda başarıyla temsil edildi.  

Beşikdüzü’nden şair, yazar ve eğitimci Murat Cihan dernek faaliyetlerini anlattığı şiirinde genel kurula renk kattı. 

Boğaç yaylasında Boğaçhan olduk,
Zağnos vadisinde çadırı kurduk
Erkan Ocaklı’da tellere vurduk
Tarihe not düşmek bizim işimiz.
Yurdumun sevgisi var kalbimizde
Atatürk buyruğu her işimizde
Dalgalan bayrağım göklerimizde
Tarihe not düşmek bizim işimiz.

Olağan Genel Kurulda tüzük değişikliği katılımcıların onayına sunuldu, oy birliği ile yeni tüzük onaylandı. Yönetim ve denetim kurullarının ibrasından sonra yapılan seçimde, Mustafa Durmuş Başkan, Lokman Yıldız, Cemal Aksoy, A. Güngör Üçüncüoğlu, Garip Ayata, Canan Kalaycı, Hasan Basri Özyılmaz, Sinan Durmuş yönetim kurulu asil üyeliklerine seçildiler. Yedek yönetim kurulu ise M. Mustafa Tuncer, Cemile Keskin, Adem Özdemir, Adnan Durmuş, Mehmet Alşan, Rahman Ayhan ve Hasan Kamber’den oluştu. 

.