TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu tarafından kendisine verilen 'Onur Doktorası' takdim törenine katıldı. Tören çıkışında Kahraman'ı slogan atarak protesto eden 6 üniversite öğrenci gözaltına alındı.

Yaşanan bu olay üzerine CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır tepki göstererek şu ifadelere yer verdi;

Karadeniz Teknik Üniversitesi 62 yıllık tarihi ile bir çok  akademik başarı, Türk bilim ve sanat hayatına bir çok değerli insan yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyordur. 

Mezun verdiği öğrencileri her platformda KTÜ'lü olmanın ayrıcalığını yaşıyorlardı. 

Her geçen gün ülkemizi yönetenler gibi, kaliteyi düşüren üniversite yönetimi aynı zamanda bilimi ve teknolojiyi de bir kenara itmiş durumdalar. İktidarın seçimden seçime hatırladığı kaybeden şehir Trabzon'da bugün bir misafir vardı İsmail Kahraman ne için geldi bilinmez ama bu şehrin bilim tarihine en Kara günlerden birini yaşattığı bilinen bir gerçek oldu. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimi Demokrasi ve hukukun olmazsa olmazı olan laikliğin anayasada olmaması gerektiğini savunan demokrasiden ve hukuktan çokta anlamayan  Meclis Başkanına Demokrasi ve Hukuka yaptığı katlılardan ötürü ödül veriyor. Ve bu karara demokratik hak olan protesto hakkını kullanarak karşı çıkan üniversiteli gençlerin tutuklanmasına göz yumuluyor. Üniversite yapmayı var olan bir binaya yeni ad vermek olarak algılayan zihniyetten çokta farklı bir karar beklemek hayalcilik olurdu zaten.