Adının karşılığı ‘savaşçı aslan’ olan Ndiaye, avukat olmak için hukuk fakültesine gitti. Ancak futbol daha ağır basınca okulu bıraktı. Savaşçı Fırtına şimdi orta sahadaki mücadelesiyle sahada adalet dağıtmayı sürdürüyor

SON dönem şanssız bir operasyon geçirmiş olsa da Badou Ndiaye, forma giydiği her maçta Trabzonspor için sahada adeta savaştı. Bazı maçlarda kalitesini üst sınıra yükseltirken, bazılarında vasatı üzerinde görüntü sergiledi. 29 yaşın verdiği tecrübeyle sahadaki dik duruşu, gençlere örnek oldu.

Gelecek sezon kalır mı bilinmez ancak, Trabzonspor kalan 8 haftayı istediği gibi bitirir ve mutlu sona ulaşırsa, Ndiaye hep ‘Şavaşan Fırtına’ olarak hafızalarda kalacak. Senegalli Ndiaye’nin ilginç bir hikayesi var. İsterseniz onu da kendi ağzından dinleyelim:

Herkes adımım karşılığını merak ediyor. Onunla başlayayım. Ndiaye Senegal dilinde, ‘Savaşçı Aslan’ demek. Belki de bunun için sahada hep savaşıyorum.

2011-12 sezonunda Senegal'de Diambars kulübünde profesyonel kariyerime başladım. Annem bana Badou diye sesleniyor. Ancak Badao’nun özel bir anlamı yok. Babam eski bir futbolcu. Ailede futbol oynayan sayısı az değil. Futbolcu bir aileyiz dersem yanlış olmaz. Annem ise Fen öğretmeni. Benim iyi bir avukat olmamı istedi hep. Ben de avukatlığı seviyordum.

Dünya'da olan adaletsizlikleri, hoşuma gitmeyen taraflarda insanlara yardım etmeyi sevdiğimden olsa gerek avukatlık hep cazip geldi. Bu nedenle de hukuk okudum. Ta ki profesyonel futbolcu olana kadar. Futbol ile okulu bir arada götüremeyeceğimi anlayınca hukuk eğitimimi dondurdum. Futbolu bıraktıktan sonra devam edip diploma almak istiyorum. Türkiye’de taraftarlar çok tutkulu. Bunu Galatasaray’da görmüştüm.

Ancak Trabzonspor’da daha farklı sanki. Ciddi anlamda bizim için itici güç oluyorlar. Diğer takımlarla Akyazı Stadı’na geldiğimde hep etkilenmiştim. Şimdi aynı heyecanı Trabzonspor taraftarı ile yaşıyorum. Dizimdeki ağrılar artınca ameliyat oldum. Şanslıyım çünkü ligler ertelendi. Yeniden başlandığında ise ben hazır olacağım. Geleceğimle ilgili konuşmak için biraz erken.

Şu anda biz bu salgının bitmesini ve yeniden futbola dönmenin hayallerini kuruyoruz. Lider bıraktığımız noktadan başlayıp sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Buna tüm takım yürekten inanıyor. Sonrası için ne olur bilemem. Elbette gönlüm kalmaktan yana ancak şartları ne olur onu sonraya bırakmakta yarar var.” 

(Karedeniz)