Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 31. yıldönümünde anmak için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışması tam bir şiir şölenine dönüştü.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada ilçelerinde yapılan şiir yarışmalarını birincilikle tamamlayan öğrenciler sahnede performanslarını sergiledi.

18 ilçeden birer öğrencinin katıldığı yarışmada tüm öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini seslendirdi. Dereceye girmek için yarışan öğrenciler ağırlıklı olarak Üstad’ın Sakarya şiirini seslendirmeyi tercih ederken ipi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nden Murat Aksoy göğüsledi. Aksoy’a ödülünü Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş takdim etti. Ortahisar Sosyal Bilimler Lisesi’nden Yalçın Tunç’un ikinci olduğu yarışmada Şalpazarı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden İbrahim Mesut Öztürk üçüncü oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi birinciye 600 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye ise 400 TL para ödülü verirken yarışmaya katılan diğer öğrencilere de 200 TL katılım ücreti takdim etti. Yine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere plaket ve Mehmet Akif Külliyatı hediye edildi. Trabzon İl Mili Eğitim Müdürlüğü de öğrencileri şiir kitabı ve belge ile ödüllendirdi.