Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleri Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Esnafların ülke ekonomisi için önemli olduğu gibi, Trabzon ekonomisi içinde son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, ziyaretlerinden ötürü TESOB Başkanı Kara’ya teşekkür ederek “Esnaf ve sanatkar demek, devletine yük olmayan kesim demektir. Halkın bel kemiği demektir. Unutulmamalıdır ki esnaf ve sanatkar ne kadar çok desteklenir, teşvik edilirse ekonomik büyüme ile istihdam da o, derece büyür” dedi.

TESOB Başkanı Kara ise, kendilerine her fırsatta destek olan Vali Kızılcık’a teşekkür ederek, “Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz projenin kabulünde sağladığınız destekten ötürü teşekkür ederiz. Kabul edilen projemiz ile proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi ve proje ofisi kurulması sağlanacak. DOKA’nın kabul ettiği bu proje ile artık küçük esnaf ve sanatkârlarımıza proje hazırlama konusunda kurum olarak destek vereceğiz. İş yeri açılışında ruhsat işlemlerinde Ustalık Belgesi aranması sırasında Ticaret Odası ile aramızda negatif ayrımcılığın giderilmesi için desteklerinizi talep ediyoruz” dedi.