61SAAT HABER SERVİSİ

Eski Sağlık Müsteşarı Nihat Tosun bugün AK Parti il binasında AK Parti Trabzon Milletvekiliği aday adaylığını açıkladı.

Nihat Tosun yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"HİZMET DAHA ZOR HALE GELİYOR"

"Daha önce uzun yıllar tıp doktoru olarak hizmet verdikten sonra AK Parti’den 2015 7 Haziran seçimler için aday adaylığı müracaatımı yapmış oldum. İlimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu ve biz daha iyi pozisyon aldıkça problemlerin büyüdüğü yöremizin ülkemizin değil mazlum insanların da umudu halinde gelen Türkiye’mizde hizmet daha zor hala geliyor. Bizde burada sorumluluk alıp görev paylaşıp bizde bu hizmette görev almak istiyoruz dediğim süreçte aday adaylığı müracaatımda bulundum"

"TRABZON'A HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

"Öncellikle hedefimiz ilimiz en hassas katkı sağlayan illerinden biri olan Trabzon’a hizmet etmek. Bölgemize hizmet etmek bölgemize hizmet etmek. Güçlü bir Türkiye için dünyada halen ağlayan mazlumların zulme uğurlayanlarına ortak olmak için gayret edeceğiz. Bu bizim bölgenin insanı olarak. Heyecan duyan her süreç herkes için heyecan verici bir talep. Bu talep zannedildiği adar aday adaylığı kadar kolay değil zor bir görev. Biz hayatımız boyunca görevlere talim olmadık. Bunun şeyi gereği talipli olmaktır. Bizde çok alışkan olmamıza rağmen talep bulunuyoruz. Trabzon’a hizmet etmek istediğimizi beyan ediyoruz. Türkiye platformunda uluslararası temsil etmeye aday oluyoruz."

"TRABZON'DA ADAY OLMAK CESARET İSTER"

"Bu temsilleyet şekille olmayacak. Projelerimizi ortaya koyan analiz eden beklenen ümit edilen sonuçlara doğru yönlendiren ve sonuçlarını da Trabzon halkına sunmaya hedef alan bir çalışma içerisinde olacağız.

Trabzon’dan aday olabilmek cesaret isteyen bir iş. Kendimizde bu heyecanı gördüğümüz için aday adaylığı talebinde bulundum. Bundan sonraki arzum Trabzon’umuzu Ankara’da temsil edecek. Günümüzden daha çok ileriye taşıyacak projelere imza atacak. Onun sahiplerini teşvik edecek ve yönlendirecek bir kadronun Ankara’da olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu kadroda yer almayı hak ettiğimi düşünüyorum. Direk sorumlu olaraktan en az şimdiki heyecan kadar olacağında olacağım”

"PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİZ"

"Güzel tarafı gerçekten çok nitelikli arkadaşlarımız bu hizmete talip olmuşlardır. Tabi AK Parti içinde çok önemli bir iş. BU partide gerçekleri siyaseti hem de halkın gereğini ortaya koyarak. Önündeki hedefleri çok çok zor olan problemleri çözmeye yönelik güçlü bir parlamento ile yeniden çalışmak istiyoruz. Başta anaysa olmak üzere maddi manevi sıkıntıya sokan çözüm sürecini sonuçlandırmak ve bunu başarabilmek. Türkiye güçlendiği için çevresini ateş çemberine çevirmek isteyen insanların karşısında güçlü kadrolara ihtiyaç var. Çok daha zor bir görevi var. AK Parti iktidar. Gerek 17 Aralık sürecinde başlayan ülkemizde hiç alışmadığımız içimizden hançerlenmiş duygusuyla hepimizi üzen ve devletin devlet olma özelliği gereği. Yapması gereken işleri yapan bir parlamento. Dediğim gibi 12 yıllık hamlede Türkiye’nin çehresi değişiyor. Düşüncelerimiz daha da açılıyor."

"BÜYÜK SINAV VERİYORUZ"

"En çok sabretmesi zor olan bu bölgede en çok bedel ödeyen illerin bir tanesiyiz. Bunda gerek profesyonel polisiye ve er düzeyinde en çok bedel ödeyen il olduğumu için görev bize düşüyor. Bu konuda çok büyük sınav veriyoruz. Bu işle ilgili çaba gösterenlerin daha hassas olması gerekiyor. Ama gerçekleri gördüğümüzde devlet yönetiyorsanız aklınızla birleştirmek zorundasınız. Önümüzdeki parlamento zor olacak süreç zor geçecek. İşte o zor süreçte güçlü birikimli proje nedir nasıl planlanır hangi proje gerçekçidir bunu bilip analiz eden sonrasında katkı sağlayan kadrolara ihtiyaç var."

TRABZON'DA ŞEHİR HASTANESİ KONUSU

"Fatih Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak yeni hastane ile ilgili olarak Tosun, “Bildiğiniz gibi Fatih hastanesinin etrafındaki caminin arkasında kısmı kamulaştırmıştık. İlimiz ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ayırdığı bütçe 4 milyon lira. Orada bizim iyi bir alanımız oldu ama şehir hastanesi kavramına yetecek bir alan değil. Şehir hastanesi sonuçta Trabzon’a yapılması gerekiyor. İhtiyaç var. Kendi iç ihtiyacını karşılamakla beraber sağlık turizmini öncelik olarak düşündüğümüzde daha büyük alana ihtiyaç olduğumuzu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ise daha büyük yer bulun sözü daha fazla insanı çekebilecek bir merkez olması için düşüncesindedir. Çimento fabrikası ve çevresi çok iyi. Kaşüstü planlandığı zaman Çimento Fabrikası olan yerde 90 dönümlük yer daha uygundu. Ama özelleştiği için alamadık. Daha önce halledilmiş olsaydı. Kaşüstü yerine oraya yapacaktık. Fatih Hastanesi ile başlarız daha sonra şehir hastanesi fikrinden vazgeçmeyip daha geniş bir alan bulunup ulaşımın en kolayı alanda yeterli arazi bulunduğunda o şekilde yapılabilir. Tekrar biz görev aldığımızda masaya yatıracağımızı söylemek isterim. Uzun yıllar Trabzon’u taşıyacak projeler yapacağız.”

Öte yandan Nihat Tosun'un aday adaylığı açıklamasından önce bir diğer aday adayı Mehmet Atalay basın toplantısı salonuna gelerek Nihat Tosun'u tebrik etmesi büyük beğeni topladı.