Program çerçevesinde Ortahisar İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Tosun Değirmendere Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu.  

Esnaf Ekonominin Bel Kemiğidir

Değirmendere Mahallesi'nde sanayi esnafını ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nihat Tosun, yapılan yatırımlarla Trabzon'un üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyledi. Esnafın ekonominin bel kemiği olduğuna vurgu yapan Tosun, "sanayi ve imalat sektörüne kucak açmalıyız. Bölgesel ve sektörel teşvikleri daha da öne çekmemiz gerekir. Bu noktada iktidar olarak yerli üretim hamlemiz devam ediyor. Aynı zamanda sanayi işbirliği programı devreye giriyor. Yerli üretime büyük katkı sağlayacak olan sanayi işbirliği programı kapsamında Türkiye'de sağlık, ulaştırma, savunma ve enerji gibi farklı alanlarda 2023 yılına kadar 750 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanmaktadır" dedi. 

Huzur ve Güven Ortamını Sürdürmeliyiz

7 Haziran seçimlerinin güven ve istikrar ortamının sürdürülmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Tosun, "Avrupa'da ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan krizlerin bize gösterdiği en önemli husus istihdamı önceleyen, üretime dayalı sanayisi olan ekonomilerin krizlere daha dayanıklı olduğudur. Bu somut gerçekten hareketle Türkiye'nin 13 yılda sağladığı huzur ve güven ortamının sürdürülmesi için 7 Haziran seçimlerinde temel misyonumuz demokrasinin çıtasını daha da yükseğe çıkarmak, ekonomimizi büyütmek, kalkınma ve refahımızı daha ileri noktalara taşımak olacaktır" ifadelerini kullandı.