AK Parti, toplumun değerlerine dayanarak Cumhuriyet tarihinin en büyük değişim dönüşüm hamlesini başlattığını ve Cumhuriyetimizi ileri demokrasi ile taçlandıracak reformlara imza attığını belirten Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr.Nihat Tosun: “Kurulduğu günden bu yana ileri demokrasi anlayışını yansıtan, mümkün olan en geniş mutabakatla ve demokratik yöntemle hazırlanan, toplumun bütün kesimlerinin sahipleneceği yeni bir  anayasa yapma azim ve kararlılığında olduğunu” söyledi.

Ak hizmet yolundu gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Trabzon Barosu’nu ziyaret eden ve Başkan Avukat Orhan Öngöz ile fikir alışverişinde bulunan Prof.Dr.Nihat Tosun: “Her alanda gerçekleştirilen reformlar sonucunda ülkemizin ileri demokrasiye geçişinde önemli mesafeler aldık. Ülkemiz, hukukun hâkim olduğu, her vatandaşın hakkını arayabildiği bir ülke haline gelmiştir. Türkiye artık bir kanun devleti değil, gerçek bir hukuk devleti olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Av.Orhan Öngöz: “Sağlık Bakanlığında çok önemli hizmetler verdiğinizi yakından bilin biri olarak çıkmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum.Adaylığınızın İnsanlığa,Trabzona ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.