Prof. Dr. Tosun yaptığı açıklamada; "Sağ olsunlar dostlarımız bizi Ankara'da yalnız bırakmıyorlar. 7 Haziran seçimlerinde ve öncesinde kurulan dostluk köprülerinin temelleri demek ki sağlam atılmış.  Bize uğrayan hemşerilerimizle ülke ve Trabzon gündemini değerlendiriyor aynı zamanda da sağlık problemlerinin çözümü noktasında onlara yol gösterici ve destek oluyoruz" dedi.

                Tosun;  kamuoyunda merakla beklenen Ak Parti -CHP koalisyonuna yönelik ise, " Aziz milletimiz 7 Haziran seçimlerinde siyasi teveccühünü sandığa yansıtmış ve böyle bir meclis aritmetiği ortaya çıkmıştır. Tabanın olumsuz görüşüne ve apaçık ortada olan doku uyuşmazlığına rağmen, bazı çevrelerin dayatmasıyla oluşturulacak koalisyonun gerçekleşmemesinin daha hayırlı olduğunu düşünüyorum.Ülkemiz geleceğiyle ilgili alınan kararın kalbi Türkiye'mizle atan tüm coğrafyaya hayırlı olmasını diliyorum"  şeklinde görüş bildirdi.   

                Nihat TOSUN ayrıca, Ak Parti'nin 14. kuruluş yıldönümü dolayısıyla twitter hesabından bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajda "14 Ağustos 2001'de erdemliler hareketi olarak kurulan Ak Parti, milletimize hizmet yolunda 14 yaşında. Elhamdulillah" cümleleri yer aldı. Twitter mesajında yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birlikte gülümsediği fotoğraf ise dikkatlerden kaçmadı.