Bafra Belediyesi'ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü'nde çalışan İdris Kanberoğlu, uzun cenaze nakillerinde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için ''No frost'' özellikli tabut tasarlayarak üretimini yaptığını söyledi.

CENAZELERİN TAŞINMASININ SORUNLU OLDUĞUNU GÖRDÜM

Geliştirdiği tabutun yeni nesil buzdolabında olduğu gibi 'No frost' sistemli, klimalı tabutlara göre de daha kullanışlı ve avantajlı olduğunu savunan Kanberoğlu, ''Cenazelerin taşınmasının, muhafaza edilmesinin sorunlu olduğunu gördüm. Bir arkadaşımın da katkılarıyla 'No frost' sistemli tabut geliştirdik. Garaj olarak kullandığım alanda da bu tabutları üretmeye başladık’’ dedi.

NO FROST TABUTUN ÖZELLİKLERİ

Yaptıkları ' No frost ' tabutların büyük ilgi gördüğünü anlatan Kanberoğlu, ''Piyasada klimalı tabutlar satılıyor. Bu tabutların motoru da tabutlara monteli. Derin dondurucu sistemi kullanılıyor, dolayısıyla taşıması zor oluyor. Ayrıca cenazeyi soğuturken içinde buzlanma yapabiliyor. No frost tabutta ise buzlanma olmuyor. Cenaze sadece bozulmaması için istenilen ısı değerinde otomatik olarak sabit duruyor. Motor kısmı tabuttan bağımsız olduğu için taşıması ve kullanımı daha kolay. Bu nedenle büyük ilgi görüyor'' ifadelerini kullandı.

Kanberoğlu, sipariş üzerine tabut üretimi yaptıklarını, özellikle cami yöneticilerinden ve Almanya'daki gurbetçilerden sipariş aldıklarını sözlerine ekledi.