Of’ta öğrencilerine yönelik "Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla" projesinin bu ayki konuğu sanayici, iş adamı ve eğitim gönüllüsü Ömer Çetin Nuhoğlu oldu.

İki yıldır geleneksel olarak her ay Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından Of’ta bulunan liselerin 10. ve 11.sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında bu ayki konuğu işadamı ve sanayici Çetin Nuhoğlu oldu. Nuhoğlu hayat hikâyelerini ve başarı öykülerini öğrencilere aktardı.

Konferansa; Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 Her şey değişiyor siz de değişmek zorundasınız

Öğrencilere iş hayatı hakkında bilgiler veren ve kendi hayatından örnekler aktaran Ömer Çetin Nuhoğlu; “Of’ta doğup büyüdük şimdi iş gereği ayrı olsak da Of ile bağımı hiç koparmadım. Of’u ve Of’ta yaşananları Of Havadis Gazetesinden takip ediyorum. Sevgili gençler, dünya değişti ve sürekli değişiyor. O, eski al satarım, bal satarım ustam ölmüş ben satarım anlayışı yok artık. İstanbul’a ilk olarak vapurla üniversiteyi kazanınca gittim. Trabzon’a dönünce her şeyin ne kadar küçük olduğunu fark ettim. Her şey değişiyor. Dün bize anlatılan doğrulardan her şey  bugün farklılık arz ediyor. Popüler kültür her şeyimize baskın olmuş bizi yönetiyor. Ülkemizin 2023 yılındaki dünyanın en gelişmiş 10. Ekonomi olma hedefini sizler sağlayacaksınız. Ülkeniz, aileniz ve kendiniz için güzel şey yapmanın yolu sizin iyi yetişmeniz olacaktır” dedi.


Başarının formülü şu beş maddede gizli

Başarı için bazı şartlar olduğunu ifade eden Nuhoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “İyi yetişmenin ve mutlu olmanın formülü de; 1) 5-10 yıl sonra ne olacağınızı bir yere yazın. Bunu ikişer ay arayla üç kez tekrar edin. Verdiğiniz kararınız hedefinizi oluştursun.2) İyi bir üniversite için en iyisini araştırıp seçin. Eski köye yeni adetler getirin. En iyi örnek olacak kişileri seçin. 3) Birey olmayı ve kendi tercihlerinizi yapmayı bilin. 4) Hayatınızı planlı yaşayın 24 saat içinde bir saatini sadece kendinize ayırın. O, saati hayatınızı daha iyi planlamak için kullanın. O gün içinde ne yapacağınıza karar verin ve onları yapın. 5-Bilgiye ve ilgiye aç kalın. Kendinizi bilgiye aç öğrenmeye yetersiz hisseden olursanız kendinizi geliştirmeye çalışırsınız. Oflu olmak, Of’ta doğmanın büyük bir şans olduğuna inanırım. Bunu avantaja dönüştürmek için bu özelliğimizi eğitimle taçlandırmalıyız. Bizden hızlı olanlardan daha hızlı koşmazsak başaramayız. Hayattan ne bekliyorsunuz sorusuna;  Huzur içinde yaşamış, insanlara faydası olan iyi ve üzerinde kul hakkı olmayan bir Müslüman olmanın mutluluğunu yaşayan insan olmak cevabını veriyorum. İnsanlara iş ve ekmek sağlayan kişi olarak anılmak istiyorum” diyerek düşüncelerini belirtti.

Başkan Sarıalioğlu; kanaatkâr olmak zenginliktir

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında; “Gençler, çok şanslısınız 12.sini düzenlediğimiz projemizde yine Çetin abi gibi önemli bir değerimizi sizlerle buluşturduk. Onun eğitime verdiği destek bize güç ve ateş veriyor. Bizler kanaatkâr yaşamayı bilen çocukluk dönemleri yaşadık. Eğitim en önemli amacımızdır. Peygamberimize ilk gelen vahiy okudur. Onun için çok okuyup başarılı olmalıyız. Yarının yeni Aziz Sancar’ı sizler olacaksınız” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Arslan; gelecekten umutluyum

Of Kaymakamı Eren Arslan da yaptığı kısa teşekkür konuşmasında; “Hayat şimdi size bu yaşlarda çok uzun gelebilir. Ancak hızlı akan zaman içinde bir bakmışsın ki nice zaman geçmiş fark edememişsiniz.  Sizlerin önünüzde çok değerli örnekler var bu da sizin şansınızdır. Of’ta doğup ülkemizde önemli yere gelmiş insanların tecrübelerini kendi ağızlarından dinliyorsunuz bu çok kıymetli bir şeydir. Gelecek adına sizden ve ülkemizin gençliğinden umutluyum. Çetin abi gibi doğduğu, büyüdüğü topraklarla bağını koparmayan, memleketimizin geleceği olan eğitime yardım eden hayırsever, alçak gönüllü insanla tanışmak, hikayelerini duymak her zaman bana da çok şey kattığını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sanayici ve işadamı Çetin Nuhoğlu’na Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu tarafından plaket verilerek toplu resimle program sona erdi.