61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Hayrat İlçe Başkanı Ali Nuhoğlu’nun iddialarına Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu yanıt verdi.  Ali Nuhoğlu’nun,  “Hayrat Belediye Başkanı halk oylamasına hile karıştırdı.  Referandumda kendi siyasi görüşüne göre sandık başkanlarını dizayn etti, CHP’li sandık görevlilerini referandum günü ve öncesi arayarak, ‘Vatandaşları rahat bırakın, evet oyu kullansınlar ve boş oyları doldursunlar’ diye baskı yaptı” iddialarına Başkan Nuhoğlu sert çıktı.

Bu iddiaların iftira olduğunu kaydeden Nuhoğlu, “Referandum öncesinde CHP’li, MHP’li, SP’li herkesi arayıp oy istedim. O doğru. Ama seçim günü değil. Hatta seçime bir kaç gün kala. Biz herkesten ‘Evet’ oyu istedik.
 
Ama öyle ‘Rahat bırakın, mırakın’ öle bir şey yok. Zaten Türkiye genelinde aynı şeyleri yapıyorlar. Dedikodu, iftira... Hiç muhatap almaya gerek yok. “Hayrat’ta herkesi arayarak ‘Evet’ oyu istedim... “ diye konuştu.
 
CHP’nin Hayrat’ta seçim kuruluna itiraz ettiğine dikkat çeken Başkan Nuhoğlu, “Kendi iftiraları.. Seçim kuruluna da itiraz ettiler. Zaten reddettiler. Trabzon’a itiraz ettiler  orada da ret ettiler. Boş iftiralar. Onlar şimdi bahane arıyorlar... “ diye konuştu.
 
Hayrat’ta verilen sözlerin yerine getirilmediği iddiasına ise Başkan Nuhoğlu, “Doğalgaz bu yıl içinde gelecek Bakan Berat Albayrak zaten açıkladı onu. Üniversiteyi de Süleyman Soylu söz vermişti, Trabzon’a 2. Üinversite yapılınca Yüksek Okul Kurulacak. Şimdi Kapalı Spor Salonu, Futbol sahası bu sene ihalesi olur onlarda başlayacak yakın sürede... O konuşuyor... “ diyerek yanıt verdi.