'KARDEŞİM DE BENİM GİBİ ÜLKCÜDÜR'
Okutan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Bugün ulusal ve yerel basında Isparta Devlet Hastanesi’nde görevli kardeşim Dr. Ramazan Okutan’ın açığa alınmasıyla ilgili haberler yayımlanmış, konu şahsımla da ilişkilendirilerek maksadı aşan ifadelere yer verilmiştir. 
Her şeyden önce şu hususu açık ve seçik olarak belirteyim ki kardeşim de benim gibi kendini bildi bileli ülkücü bir Türk milliyetçisidir ve Türkiye Kamusen’e bağlı Türk Sağlık-Sen üyesidir. FETÖ ve uzantılarıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi, tıpkı benim gibi kendisi de bizzat bu yapının geçmişte mağdurudur ve anlaşılan odur ki halen mağduru olmaya da devam etmektedir.

'HAK VE ADALET MUTLAKA YERİNİ BULACAKTIR'

'Dr. Ramazan Okutan iyi bir ortopedist hekim olmasının yanı sıra, uzun süre Isparta’da çeşitli devlet hastanelerde Başhekim olarak görev yapmış başarılı bir idareci olarak iline, ülkesine, milletine ve devletine hizmet vermiş, Isparta kamuoyunun tanıdığı ve bildiği bir isimdir. Dr. Ramazan Okutan, FETÖ’nün o zamanki kripto ekibinin kurduğu kumpasların ardından 2011 yılında Başhekimlik görevinden alınmıştır. Isparta sağlık birimlerinde yuvalanan kripto FETÖ’cülerin, ülkücü, milliyetçi ve vatansever insanlara kumpaslar kurmaya halen devam ettiği, Dr. Ramazan örneğinden açıkça anlaşılmaktadır. Buradan açıkça ihbar ettiğim bu kripto yapı bu kez, suçüstü yakalanmıştır.  İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat’tan dönecek, hak ve adalet mutlaka yerini bulacaktır.

'ABDESTİMİZDEN ŞĞHEMİZ, SORUŞTURMALARDAN ENDİŞEMİZ YOKTUR'
'Abdestimizden şüphemiz, soruşturmalardan hiçbir endişemiz yoktur. Endişemiz, bulunduğu her kabın şeklini alan, kılıktan kılığa ve kılıftan kılıfa giren bu kripto yapının Isparta’da halen işbaşında olmasıdır. 
Açığa alma işlemiyle ilgili usule uygun olarak yetkili makamlar nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Olağanüstü döneminde aceleyle yapılan hatalar olması halinde, bu hatalar yine ivedilikle düzeltilmeli; sadece benim kardeşim değil genele şamil olmak üzere devletine, vatanına, milletine ve görevine bağlı, hiçbir kamu çalışanı haksız ve hukuksuz yere mağdur edilmemelidir.  İlgili, ilgisiz kişilerin listelere dahil edilerek tepki ve mağduriyetlerin genelleştirilmesi suretiyle işin sulandırılması, kurunun yanında yaşların da yanması ve sürecin siyasallaştırılması behemehal önlenmelidir.
Yüce Allah ömür ve izin verdiği müddetçe FETÖ, PKK, IŞİD ve her türlü bölücü, darbeci ve ayrılıkçı terör örgütleriyle devletimizin yanında mücadele etmeye, MHP ve Ülkücü Hareket’in emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz.'