Günebakış gazetesinin haberine göre : ORTAHİSAR Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç sözleşme gereği 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle kaldırılmış olması gereken Trabzon Çimento Fabrikası’nın süresinin uzatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Başkan Genç, “Çimento Fabrikası’nın şu anda bulunduğu Değirmende mevkiinden kaldırılması şehir adına talebimizdir. Zaten sözleşme de bunu gerektiriyor. Bu sürenin uzaması söz konusu olamaz. Süre dolduğunda fabrika oradan kalkacak, mutlaka nakledilecektir” dedi. 

İhale şartnamesinin açık olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Süresi bittiğinde kesinlikle fabrika mutlaka nakledilecek. Sürenin uzatılması yönünde bir teklif de yok, görüşme de bulunmuyor. Değerlendirme de söz konusu değil. Ama bu noktada fabrika ekonomik ömrünü tamamlamışsa firmanın yeni yatırım yapmasına imkan tanımak istiyorduk. Yatırımcının Trabzon’da kalmasını sağlayarak istihdamı devam ettirme adına bu yönde bir gayretimiz vardı. Büyükşehir Belediyemiz ile Ortahisar Belediyesi olarak biz nakil aşamasında yatırımcıya kolaylık sağlamak durumundayız.

Zira Aşkale  Çimento’nun yatırımını daraltarak çimentoyu paketleme şeklinde bir tesis kurarak devam etme düşüncesi var. Onun da istihdama katkısı olabilecektir. Büyükşehir belediyemizle yatırımcı arasında yerle ilgili görüşmeler devam ediyor. İnşallah iyi bir noktada buluşulur” şeklinde konuştu.