HSYK Başkan Vekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede “Göreve konu hakimin 25 / 05 / 2019 tarihli kura kararnamesi ile Gümüşhane Hakimliğine atanmıştır. Müstemir yetkisi 17/07/2019 tarih ve 802 sayılı karar ile asliye hukuk 1/2 olarak belirlenmiştir. 
Göreve başladığı tarihten 17/07/2019 tarihine kadar Adalet Komisyonu görevlendirmesi ile boş bulunan mahkemelerde yetkilendirilmiştir. HSK tarafından önceden belirlenip değiştirilen ber yetkisi söz konusu değildir. 
Unutmayalı; Yerel veya ulusal yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan yargı ile ilgili haberlerde, ilgili olayın tüm boyutları ile bilinmeden haberleştirilmesi durumundan bundan en olumsuz etkilenen hepimizin üzerine titrediği Adalet Kurumu ve toplumun adelet inancı olacaktır” ifadelerini kullandı. 
Hatırlanacağı üzere trafik cezasını iptal eden Hakimin görev yeri değiştirildiği iddia edilmişti. Hakimin, Sulh Ceza Mahkemesindeki görevinden alınanAsliye Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak görevlendirildiği iddia edilmişti.