61SAAT HABER SERVİSİ

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği tarafından düzenlenen 15 Temmuz anısına kompozisyon yarışmasında ödüllerin sahibi belli oldu.

Trabzon'da eğitimlere verdikleri desteklerle adından sıkça söz ettiren  ANADER Trabzon Şubesi'nde düzenlenen törene Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş , Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Anader Başkanı Asım Aykan ve dernek üyeleri katıldı.
 
15 Temmuz Darbe Girişimi Karşısında, bir milletin demokrasisine ve iradesine sahip çıkma bilinci kompozisyon yarışmanın birincisi İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Buse Rüstem "En uzun ve en karanlık gece" isimli kompozisyonu ile oldu.

Yarışmanın ikincisi Feyzanue Akgün üçüncüsü ise Enes Mollahüseyinoğlu olarak açıklandı.

Asım Aykan"Üstün zekalı öğrenciler için kolej kuruluyor"

Yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilirken törende konuşan Anader Başkanı Asım Aykan, "2015 yılında kurulduktan 7 kişilik heyet tarafından sonra genel kurul yaptık 66 kişi olduk. Güçlü tırmanışın sebebi talip olduğumuz işlerin ağırlığı. Üstün zekalı öğrencilere bir kolej kurmaya çalışıyoruz. 15 kişilik sınıflar halinde her türlü sosyal aktivitesi bulunan ilk ciddi okulu kurmak istiyoruz. Tamamen toplum yararına olacak bir kolej olacak"

Aykan,"Mağdur başarılı öğrencilere destek veriyoruz"

"155 tane evladımızı burs veriyoruz. Ortaokul ve liselerde veriyoruz. Çünkü öğrencilerin şekillendiği yerler oralar. Başarıyı alkışlamak ve teşvik etmek için 95 puan üstlerine burs veriyoruz. Mağdur durumda başarılı çocuklarımıza yardım ettik"

İşte yarışmada birinci olan o kompozisyon;