TRABZON Emniyet Müdürlüğü’nde 17 Aralık operasyonun ardından görev yerleri değiştirilen 278 polisten 49’u göreve iade için başvurduğu idare mahkemesinden eli boş döndü. Branşı kaybetmemek ve eski şubelerine dönmek için dava açan polislerin arasında istihbarat, organize, terör ve olay yeri inceleme şube müdürleri de bulunuyordu. Görevden alınan ve branştan çıkarılan polislerin büyük kısmı, yaz kararnamesinin ardından başka şehirlere tayin edilmişti.

Mobbing Şikayeti Kabul Görmedi

TRABZON İdare Mahkemesi’ne branş değişikliğinin iptali ve yürütmeyi durdurma istemiyle başvuran polisler, mahkemeye sundukları dilekçelerinde kendilerine mobing uygulandığını ileri sürmüşlerdi. Mahkeme verdiği kararda mobbing göremediğini ve kararın idarenin takdirinde olduğunu belirterek, polislerin taleplerini reddetti. Polislerin mahkemenin kararını tayinden ötürü bölge idare mahkemesine, branştan çıkarmaktan ötürü ise Danıştay’a taşıyacağı öğrenildi. 

TRABZON’DA 17 Aralık operasyonun ardından görev yerler değiştirilen 278 polisten 49’u göreve iade için başvurduğu idare mahkemeden eli boş döndü. Polisler şimdi bölge idare mahkemesine veDanıştay’a başvurmaya hazırlanıyor.

MOBİNG BAHANE ETMİŞLERDİ

17 Aralık operasyonun ardından görevden alınan polislerin bir kısmı Trabzon İdare Mahkemesi’ne başvurarak, branş değişikliğinin iptali ve yürütmeyi durdurma isteminde bulunmuştu. Branş değişikliliğinin iptali için mahkemeye başvuran polislerin dilekçelerinde kendilerine mevcut teşkilat tarafından mobbing uygulandığını ileri sürmüşlerdi.

TALEPLER TEK TEK REDDEDİLDİ

Paralelci oldukları iddiasıyla görevden alınan polislerin yaptığı yürütmeyi durdurma talebi idare mahkemesi tarafından reddedildi. İdare mahkemede davayı kaybeden polislerin üst mahkemeye başvurmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Davayı kazanmayı umut eden polislerin şimdi başvuracağı iki ayrı makam kaldı. Görevden alınan polisler, mahkemenin kararını tayinden ötürü bölge idare mahkemesine, branştan çıkarılmaktan ötürü ise Danıştay’a taşıyacağı öğrenildi. Bu arada görevden alınan polislerin bazılarının yaptıkları usulsüz dinlemelerle ilgili olarak haklarında adli ve idari soruşturma yapıldığı ve meslekten ihracının bile istenebileceği belirtiliyor.          

GÜNEBAKIŞ