61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan Belediye Meclisini MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’da izledi.

Toplantıda Başkan Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken ardından meclis üyeleri söz alarak soru sordu. İlk olarak Trabzon’da asfalt yollara yapılan yamalarla ilgili konuşan CHP’li üye Turgay Şahin, “Yamalar yapılmakta. Bundan bir iki gün önce Tanjant’tan Meydan istikametine giderken yama yapıldı. Nasıl bir teknik. Arabayla giderken adam hopluyor kalkıyor. Bunlar yapılırken tekniğe uygun yapılmalı” dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun, Cephanelik Restoran’ın yanına yapılan yapıyla ilgili raporunu mecliste paylaşan Şahin, raporda  “Kültür ve Tabiat Varlıklarından geçen projeye dahi uyulmadığı…” ibanesinin geçtiğini kaydederek,  “Bu konuda ben gördüğüm kadarıyla müessesler, başta Ortahisar Belediyesi ve Kültür Varlıkları Kurumu.. Rapor size gelip gelmediğini bilmiyorum. Ne gibi yaptırımınız olacak?” sorusunu sordu.

Kamu Denetçisi Raporunun kendilerine geldiğini aktaran Başkan Ahmet Metin Genç, “Kamu Denetçisi raporu belediyemize tebliğ edildi. Bizim alanımıza giren hususlarla ilgili hem hukuk hem de İmarlık dairesine talimat verdim. İnceleyip bize bilgi verecekler. Ona göre atacağımız adımlar nelerdir o konuda bilgilendirme yaparız” dedi.