61SAAT MAGAZİN SERVİSİ - GÖKÇE HATİPOĞLU

‘’Ben O Değilim ‘’ filmi Trabzon’lu sinemaseverlerle buluştu, film gösteriminde filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu sinemaseverleri yalnız bırakmadı.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Filmekimi, geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da Trabzon’lu sinemaseverleri es geçmedi. Filmekimi bu yıl 31 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında Trabzon’da Lara Sinemasında birçok ödüllü filmin gösterimini gerçekleştirecek.

Film günlerinin ilk gününde Fransa-Bosna Hersek ortak yapımı Saray Bosna’nın Köprüleri filmi, İtalya yapımı Mucizeler filmi, İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'nda En İyi Film seçilen Trabzon’lu yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun yazıp yönettiği ‘’ Ben O Değilim ‘’ filmi gösterimini gerçekleşti. Filmekimin Trabzon ayağının ilk gününde ‘’Ben O Değilim ‘’  film gösterimi günün en dikkat çeken gösterimi oldu. Gösterime filmi yazıp yöneten Trabzon’lu yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun katılması sinemaseverlere büyük sürpriz oldu.

Tayfun Pirselimoğlu gösterim öncesinde "Çok heyecanlıyım. Hikayeler yazıyorum, biraz absürd şeyler. Fakat hiçbir hikayede çocukluğumu geçirdiğim sinemanın küçültülmüş balkonunda kendi filmimin oynayacağına ve benim de burada bulunacağıma dair tasavvurum olmamıştı. Bu durum benim hikayelerimden bile absürd bir an. Burada olmaktan son derece mutluyum. Memleketime kendi filmimle gelmiş olmaktan dolayı da çok gururluyum. 'Ben O Değilim' benim 5'inci filmim. Bundan önce üçleme yapmıştım. Kimlik değiştirme benim takıntılı olduğum bir konu ve bu film de bu konu üzerine. Çok ödüller alıyor, çok dolaşıyor, tabii ben de dolaşıyorum ama en anlamlı durağım Trabzon. ‘’ sözleriyle heyecanını ve mutluluğu sinemaseverlerle paylaştı.

Filmin ardından büyük beğeniyle karşılaşan Tayfun Pirselimoğlu,  ilgiyle sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.