Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarialioğlu, karla mücadele çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Trabzon’dan çok sayıda gazeteciyi of ilçesindeki Oğuzhan Restaurant’da ağırladı. 
Yemeğe Of Kaymakamı Eren Arslan, Basın İlan Kurumu Trabzon İl Müdürü Muharrem Menmertaş, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman ve çok sayıda gazeteci katıldı. 
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 31 Aralık gecesi yağan yoğun kar yağışı sonrası ilçede yaşanan olumsuzluklar ve kar çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Açıklamasında şehir merkezindeki çalışmaların gecikmesi ve bazı mahallelerde 6-7 günü bulan elektrik kesintileri nedeniyle Of halkından 2 kez özür dileyen Salim Salih Sarialioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü. 

BU KADAR YAĞACAĞINI DÜŞÜNEMEMİŞTİK
Hasar tespitini yeni yeni yapmaya başlıyoruz. Çok büyük bir hasarımız yok, Benim bildiğim en son 1985 yılında çok büyük bir kar yağmıştı, 1 metre civarındaydı. O zaman sahilde de 70-80 cm kalmıştı.  Ama bu sefer köylerde 2 metre, sahilde 1.5 metre yer yer devam etti. Sahillerdeki seyir terasları ve çardaklarda çökmeler vebiraz hasar meydana geldi.  Yükseklerde arazi kaymaları yollarda deforme gibi bazı hasarlarımız var. Bu kar 3 gün yağdı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte biz tüm önlemlerimizi hazırlamış idik. Ancak kar yoğun, hızlı, sürekli ve 2 metre yağdı. Biz bu kadar yağacağını düşünmemiştik. Ama buna rağmen Büyükşehir belediyemizin destekleriyle tüm ilçede kar temizlenmiş durumda. Fakat nedense maalesef insanlarımızda bir endişe, bir panik havası yaratma durumu hasıl oluyor. Kar Allah’ın bize bir lütfu ve büyük bir bereket. Biz bunun tadını çıkarmak yerine eziyete dönüştürüyoruz. Kimi hastasını bırakmış, kimisi ilaçlarını unutmuş, kimisi koyunlarını bırakmış. Bu tip örnekleri yaşıyoruz. Ama genele baktığımızda geçen yıl daha az kar yağma olmasına rağmen bu yol o kadar yoğunluk yaşamadık. Geçen yol 200 hastanın atmış bir saat yolunu açmıştık, bu yıl yarı yarıya düştü. 2 tane  çobanımızın 800 hayvanını dağdan kurtardık. Bir tane de Erenköy mahallemizin mezerelerinde kendisinden 3 gündür haber alınamayan 80 yaşındaki amcamızı, gece saat 01.45’te kurtardık"

İŞTE OF İLÇESİNDE BUGÜN ÇEKİLEN YENİ FOTOĞRAFLAR


GAZETECİLERİ ELEŞTİRDİ HALKTAN ÖZÜR DİLEDİ 
"Burada bazı basın mensubu arkadaşlarımız 2 bakanı 6 milletvekili Trabzon’a gereken ilgiyi göstermedi, diyerek bizi üzdü. Fakat Büyükşehir Belediyesi bize gereken ilgiyi gösterdi. Olaya hemen aynı anda müdahale ettik. 68 mahalleden bahsediyoruz ama, buradaki 68 mahalle başka yerlerdeki  68 yere benzemiyor. Burada bir Bölümlü mahallemiz var 9 tane mahallesi var, inanın Of’tan büyük. 
Örneğin Ağaçseven. 32 kilometredir yoludur. 4 tane ayrı ayrı mahallesi var. Yani nereden baksanız bu 68 değil 200 mahallemiz var. Aynı anda 200 mahalleye kar yağıyor. Ve sizin aynı anda o karı kaldırmanız lazım. Mümkün olmuyor. Aldığımız bütün tedbirler ortada ama beklediğimizin üstünde bir yağış gerçekleşince durum böyle oldu.  
-Onun için şehir merkezinde bir günlük bir aksama oldu. Tüm vatandaşlardan özür diliyoruz. 
-Bunun yanında kısım kısım elektrik kesintileri yaşandı. Bu bize ders olsun diyoruz. Ama elektrik konusunda Trabzon genelinde bir sıkıntı yaşanıyor. 6-7 gün elektrik veremediğimiz mahalleler oldu. 
İnşallah yeni gelen bakanımıza konu ili ilgili dosyayı sunduk. Hatların yenilenmesi lazım. Bu kadar sık enerji kesintisi yaşanmaması lazım. 
-Bu konuda da vatandaşlarımızdan özür diliyoruz,. 6-7 gün elektrik kesintilerinin olduğu yerler oldu. "

HANTAL YAPI VE SEÇİMLER BİZİ ENGELLEDİ 
"Görevde olduğu süre içinde hedeflerini yerine getirip getiremediği sorusuna ise Sarıalioğlu şu cevabı verdi. ‘2 yılda koyduğunuz hedefe yavaş yavaş ulaşıyoruz. Kısıltı imkanlarla yavaş yavaş projelerimizi hayata geçiriyoruz. Devletin bütçesi ile yapacağımız işleri hantal bir yapı var, güneydoğuda yaşanan olaylar, 3-4 seçim üst üste bize bayağı zaman kaybettirdi. Projelerimize ayıracağımız zaman açısından el freni çektirdi gibi oldu. Bu sadece Of’da değil tüm Türkiye genelinde oldu. Ama Allah’a hamdolsun milletimiz istikrara destek verdi, istikrardan yana oyunu kullandı Of’da yüzde 82 desek verdi. Bu büyük bir sorumluluk bunun farkındayız. İnşallah Of’lu hemşerilerimize mahcup olmayız. Allah önümüzdeki tüm engelleri kaldırsın. Of’da gençlik merkezimiz bitmek üzere, yarı olimpik havuzumuz bitmek üzere, 200 yataklı devlet hastanemiz başlamak üzere şu anda elimiz güçlü 2 tane bakanımız var.  Burada bir fakültemiz var, bölüm sayısını, fakülte sayısını arttırmayı hedefliyoruz, turizme dayalı birçok tesisin kazandırılması adına bütün çalışmaların adımları atılmış durumda. İnşallah bundan sonra Of’u planladığımız yarınlara kavuşturma durumundayız. Ana ihtiyaçlar nelerse hepsi planlanmış sıraya konulmuş. Bundan sonraki iş Türkiye’nin gücüne ve bizlerin takibine bağladır"