Günebakış'ın Nabız köşesinde yer alan habere göre : Of Belediyesinde Başkan yardımcısı kadrosunda çalışan ve aynı zamanda Belediye Fen İşleri Müdürlüğünü vekâleten yürüten Çaykara Karaçam Mahallesinden Yılmaz Yanık´ın hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasına Of ilçesinde faaliyet gösteren Of-Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tepki gösterdi.

Of-Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafında yapılan yazılı açıklamada, “Of Belediyesinde Başkan yardımcısı kadrosunda çalışan ve aynı zamanda Belediye Fen İşleri Müdürlüğünü vekâleten yürüten Yılmaz Yanık´ın hiç bir haklı gerekçe gösterilmeden görevden alınması kabul edilebilir değildir” denildi.

Açıklamada; “Sayın Yanık´ın bu görevden alınmasını paralelcilik veya FETÖ örgütü ile bağlantısı varmış gibi lanse ettirilmeye çalışılması en hafif tabiriyle küstahlıktır. Kamuoyuna idareye yakın kişilerce kasıtlı bir şekilde paralelci olarak yansıtılması ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılması yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu örtme çabalarından öteye geçmeyecektir. Bu dedikoduları yapan zavallıların bilmediği veya saptırmaya çalıştıkları, azl edilme olayının 15 Temmuz öncesin de vukuudur. Sayın Yanık ; "1986 yılından bu güne kadar 6 belediye başkanı ile çalışma ve 31 yıllık görev süresi içerisinde herhangi bir yolsuzluk usulsüzlük ve adaletsizliğe karışmadığı halde görevinden neden alındığı merak konusudur” ifadesi kullanıldı.