Of Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen ve bir önceki Eğitim ve Öğretim döneminin değerlendirildiği toplantıda Milli Eğitim camiasına teşekkür eden Of Kaymakamı Eren Arslan, SBS ve LYS sınav sonuçlarına göre ilçe genelinde önemli bir başarıya imza attıklarını, ama bununla yetinmemeleri gerektiğini söyledi.

En önemli önceliklerinin eğitim olduğunu ve bu konuda hiçbir tavizde bulunmayacaklarını ifade eden Kaymakam Arslan, “Bir öğrencimizi dahi kaybetmeye tahammülümüz yok. Sorunun parçası olmak yerine, çözümün bir parçası olmaya gayret göstereceğiz. Bir önceki yılda olduğu gibi bu eğitim ve öğretim döneminde de ekip ruhu içerisinde bir sinerji yakalayarak daha çok öğrencimizin Türkiye genelinde derece elde edecek konuma getirmeliyiz. Geleceğimiz olan bu yavrularımıza fedakarlık gösterip her alanda rehberlik ederek ilçemizi eğitimde marka konumuna getirmeye çalışmalıyız. Yapacağımız çalışmalarda bir adım öne gidemezsek büyük vebaldeyiz. Yolumuz zor, çetin ve ağır. İdareciler olarak Of’ta yakalanacak başarılı bir ivme ile kısa sürede eğitimde markalaşacağımıza inancım tamdır.Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerken, yürüttüğümüz çalışmalarda bizlere maddi ve manevi desteklerini her zaman gördüğümüz Of Belediye Başkanımız Murat Saral’a ve yaptıkları destekler için hayırsever Of’lu işadamı ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürleri Adem Gündüz ve İdris Kabahasanoğlu ile okul müdürlerinin katıldığı toplantı sonrası İsmail Yıldırım İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, okulda yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulan Kaymakam Arslan, “Okulun onarımında katkılarını esirgemeyen Zafer ve Savaş Yıldırım kardeşlere tüm eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

2013 sınav sonuçlarına göre Of’ta SBS sınavına giren 577 öğrenciden 427 bir okula yerleşmesi sonucunda yüzde 74’lük bir başarı elde edildiği öğrenildi. Üniversite sınava giren 381 öğrenciden 208 öğrenci bir fakülteye yerleştiği ve yüzde 65’lik bir başarı sağlandığı belirtildi.
Öte yandan, üniversite sınavında Of tarihinde ilk kez 4 öğrenci Türkiye genelinde ilk bin arasına girme başarısı göstererek ilçenin gururu oldular.