Trabzon'un Of İlçe Kaymakamlığı görevinden Konya'nın Seydişehir Kaymakamlığı görevine atananTuncay Sonel, 4 yıl görev yaptığı ilçeden gözyaşları arasında uğurlandı.

Kaymakam Tuncay Sonel için dün akşam ilçede bir veda gecesi düzenlenirken, geceye Of eski belediye başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay SaralAk PartiTrabzon eski Milletvekili Kemalettin GöktaşTrabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu, şehit aileleri, gaziler ve bir çok davetli katıldı.

Gecede Of Belediye Başkanı Murat Saral tarafından Of'un anahtarı ile Fahri Hemşerilik beratı kendisine takdim edilen Of Kaymakamı Tuncay Sonel'in 4 yıllık sürede yaptığı hizmetler bir slayt eşliğinde geceye katılanlara izlettirildi. Gecede bir konuşma yapan Tuncay Sonel, Of'tan çok güzel dostluklarla ayrılacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek herkesten helallik istedi. Sonel "Meslek hayatının 18. yılında çok önemli alimlerin yetiştiği Of'tan ayrılacak olmanın hüznü ile İslam ve tasavvuf dünyasında bir şair bir düşünce adamı Mevlana'nın diyarı Konya'nın ilçesi Seydi Harun Veli'nin kurduğu Seydişehir'de görev yapacak olmanın heyecanını yaşıyorum" dedi.



İlçe merkezinde bugün Büyük Camii'de Cuma Namazı'nı kılan Sonel, namaz sonrası önce cemaatle vedalaşıp, helalleşirken, ardından Of Kaymakamlığı önünde sevenleri ile vedalaşarak ilçeden ayrıldı.

FARKLI KAYMAKAM TUNCAY SONEL

Kaymakam Tuncay Sonel, çalıştığı bölgelerde başta eğitim olmak üzere, sağlık, tarım, istihdam alanlarında ve özellikle de sosyal projelerdeki örnek ve başarılı çalışmalarla, kişiliğiyle, halk adamı özelliğiyle yöre insanının gönlünde taht kurdu. Özellikle yetim öksüzlerin, engellilerin, yaşlıların kendi deyimiyle Anadolu'da arkası olmayanların yanında oldu. Yöre ve yöre insanına faydası olacak birçok hizmette bulundu. Türkiye gündemine oturan projelere imza attı. Bundan dolayı da birçok kurum ve kuruluştan

çeşitli ödüller aldı. Of'ta görev süresinin sonuna gelen değişik ve sıra dışı Kaymakam Tuncay Sonel, gerçekleştirdiği yüze yakın proje ile yetim öksüz, engelli ve yardıma muhtaç ailelere her tür desteği verdi. Gelir getirici projelerle gençlere iş imkanı sağladı. Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesiyle 750



engelli vatandaşı otomasyon sistemiyle kayıt altına alarak onlara yönelik önemli projeleri hayata geçirdi. Köyden gelen teyzeler, hamile bayanlar ve çocuklu anneler minibüs beklerken ıslanmasın ve üşümesin diye kendilerine 'Hanımevi' yaparak fedakar yöre kadınına verdiği değeri ortaya koydu. Of Koyunu projesi ile 50 aileye 500 adet unutulan Of Koyununu dağıtarak hayvancılık alanında yöre ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir projeyi hayat geçirdi.

Of'un Türkiye'ye mal olmuş çok değerli işadamlarının memleketlerine yatırım yapmaları için ikna etti. AliYeşilyurt Çok Programlı Lisesi, Dursun Dumangöz İlköğretim Okulu, Aydıner Kültür Merkezi,, İlçe Müftülük Sitesi, Ali Ağaooğlu tarafından Kıyıcık ve Bölümlü Beldelerinde

yaptırılan iki adet Anaokulu,

Hacı Menşure Kundakçı Kur-an Kursu ve 50 kişilik yurdu, Merkez Kasaba ve Köylerde bulunan 26 okulun bakım onarımı, yedi Sağlık evi ve bir Sağlık Ocağının bakım onarımı, Hükümet Konağı binasının bakım onarımını gerçekleştirdi.



İşadamı Ali Ağaoğlu ile görüşerek Meslek Yüksekokulu, Anadolu Lisesi ve Öğretmenevi yapımı için mutabakat sağladı. Yüksek Okula ilk kazmanın vurulması için yer teslimini isteyen hayırsever için Ktüsenatosu kararı bekleniyor. Cemal Yeşilyurt tarafından 100 kişilik Lise Kız Öğrenci Yurdu, Murat Türköztarafından engelli çocuklara yönelik İş Okulu, Eray Kapıcıoğlu tarafından Lise, Osman Bakırcı tarafından 18 derslikli

İmam Hatip Ortaokulu,12 Derslikli İlkokul ve 150 kişilik Öğrenci yurdu yapımı için çalışmalar başlatıldı.

Kaymakam Tuncay Sonel, bir Cuma günü göreve başladığı Of'tan bir Cuma günü ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını kaydederek "Elbette insanız bilmeyerek de olsa hatalarımız olabilir ama kendi annemize ve babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak kapımıza gelen ya da sokağa çıktığımızda karşılaştığımız yaşlılarımıza da öyle davranmalıyız. Yetim ve öksüz çocuklarımızı sevindirmeliyiz, engellilerimize sahip çıkmalıyız. Devletimizin tüm kurumları arasında işbirliği ve ahengi sağlayarak devletimizin şefkatini, sıcaklığını yöremize ve yöre insanımıza göstermeliyiz. Zaten bunları yaptığınız takdirde mutlu oluyorsanız işleriniz de kolaylaşıyor. Siz eğer çalıştığınız yörenin en ücra köşesindeki garibandan ve oranın yolundan tutunuz da okullardaki dersliklerinden haberdarsanız mesele büyük ölçüde aşılmış oluyor ve ekibinizle birlikte hizmet etmenin haz ve mutluluğunu yaşıyorsunuz" dedi.