Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinin nazım imar planları görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Böylece 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı yürürlüğe giren ilçe sayısı 11’e ulaşırken yılsonuna kadar diğer ilçelerin de planlarının tamamlanmasıyla il genelinin imar çalışmaları bitirilmiş olacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin imar çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un imar çalışmaları yönünden, 31 Mart 2014 itibariyle büyükşehir statünse kavuşan diğer illerin çok önünde olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir olmanın şehirlere en önemli getirilerinden biri imar planlarının tek elden, o şehrin gelelini kapsayacak ve çok uzun yıllar hizmet edecek şekilde hazırlanabilmesidir. Trabzon’umuzun büyükşehir statüsüne kavuşmasının hemen ardından bu konuda çalışmalarımıza başladık. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri, 1/50.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının ardından 8 ilçemizin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını tamamlamıştık. Şimdi de 3 ilçemizin daha 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planını tamamlamış ve Belediye Meclisimizin onayıyla yürürlüğe koymuş olduk. Başta Ortahisar ilçemiz olmak üzere geriye kalan 7 ilçemizin 1/5.000’lik plan çalışmalarını da tamamlanma aşamasına getirmiş durumdayız. Bu planlar yılsonuna kadar Büyükşehir Belediye Meclisimizde görüşülecektir. Bu çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyemizin imar planı çalışmaları tümüyle bitirilmiş olacaktır. Bu konuda Trabzon olarak bizimle birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan diğer illerin çok önündeyiz” dedi.

İMAR PLANI DEMEK 
‘DÜZEN’ DEMEKTİR 
Gelecek nesillere düzenli, yaşanılabilir bir kent bırakmak için imar çalışmalarına özel önem verdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “İmar planı demek düzen demektir, yaşanabilir şehirler, mutlu insanlar demektir. İmar planları park-bahçe, yeşil alan, yol demektir, düzensizliğin önüne geçmektir. Hazırladığımız ve tamamlanma aşamasına getirdiğimiz bu çalışmalar şehrimize çok uzun yıllar hizmet edecektir. Trabzon’umuz bu planlarla geleceğe emin adımlarla yürüyecektir” diye konuştu.