Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ankara’da TOKİ ve Karayolları yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde önemli sonuçlara ulaştı.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ve Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile Trabzon’da devam eden projelerle ilgili, proje üzerinde çalışma yapan Gümrükçüoğlu, Bulak taşocağı bölgesinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne, emlak raiç bedeli üzerinden devredilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Anlaşmamıza göre Karayolları Bulak taşocağından Akyazı, Kanuni Bulvarı ve diğer ihtiyaçları için malzeme almaya devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak buranın geliştirilmesi için proje çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Ankara’daki temaslarında ayrıca TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı toplantı hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu, “TOKi ile birlikte yapılan Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne, 14 bin metrekare daha ilave yapılması için anlaşma sağlandık. Böylece hem proje sahile kadar genişletilerek ulaştırılmış olacak hem de Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi’ne de bir bölümünden başlanmış olacak” diye konuştu.
Öte yandan Çömlekçi’deki kamulaştırılmaları süren ilk adadaki alternatifli avam projelerin uygulama projelerine dönüştürülmesine karar verildi.