Trabzon'un Of ilçesinde başlatılan 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında hayırseverlerin de desteği ile üç yılda yetim, öküz, yaşlı ve engelli 44 aile sıcak bir yuvaya kavuştu.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından başlatılan çalışmada ilçedeki yardıma muhtaç ailelerin tespiti için ilk önce doktor, öğretmen, imam ve muhtarlardan oluşan gönüllü bir ekip oluşturuldu. Köy köy, hane hane gezen ekip, yetim, öksüz, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit etti. Kaymakam Sonel ve proje ekibi yaptıkları ziyaretlerde, harabe haldeki evlerde hayatlarını sürdürme mücadelesi veren yardıma muhtaç yaşlı, yetim, öksüz ve engellilerle ve kimsesizlerle karşılaştı. Yapılan ihtiyaç tespitinin ardından harekete geçen kaymakamlık, öncelikle ailelerin barınma sorununa çözüm üretmeye çalıştı. Hayırseverlerin de desteğinin alınmasıyla 1 milyon lira harcanan projeyle üç yılda 19 aileye yeni ev alındı, 5 aileye kira, 20 aileye de onarım yardımı yapıldı.

Sıcak bir yuvaya kavuşan ailelerin okul çağındaki çocukları da unutulmadı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen miniklerin okul kayıtları yaptırıldı ve her türlü ihtiyaçları da karşılandı.

Proje ekibi sıcak bir yuvaya kavuşmalarına vesile olduğu vatandaşları sonraki günlerde de unutmadı. Zaman zaman bu ailelerin evlerine yapılan ziyaretlerle hem onlara moral verildi hem de yeni ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı.

Proje kapsamında Uluağaç köyünden alınıp ilçe merkezine yerleştirilen yetim ve öksüzlerden İlknur, Elif, Gamzenur ve Pınar kardeşler ile Ağaçlı köyünde bir yıl önce eşini kaybeden ve kendisine Of ilçe merkezinden ev alınan Sebahat Öztürk bu şanslı ailelerden sadece ikisi. Proje kapsamında en son Tavşanlı köyünde anne ve babasıyla oldukça elverişsiz bir evde hayatını sürdürmeye çalışan görme engelli Ekrem Osmanoğlu'na yeni evinin tapusu verildi. Kaymakam Sonel'in elinden yeni evinin tapusunu alırken büyük bir sevinç yaşayan Osmanoğlu, "Kaymakam Bey daha önce ziyaretime geldiğinde kendisinden bir ev istemiştim. Sağ olsunlar isteğimi yerine getirdiler. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Kaymakam Tuncay Sonel, Of'ta göreve başladığında önceliklerinden birisinin de yaşlı, yetim, öksüz, engelli gariban aileler olduğunu belirtti. Özellikle barınma sorunu olan ailelere daha iyi ortamlar sağlamayı gaye edindiklerini anlatan Sonel, "Doktor, öğretmen, imam ve muhtarlarımızdan oluşan bir ekibimiz var. Bu ekip köy köy, hane hane geziyor ve nerede ne var tek tek tespit edip kayıt altına alıyor. Gittiğimiz birçok köyde gördük ki bu insanlarımız oldukça zor ortamlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bunun için biz de ilk önce bu insanlarımıza hayatlarını daha rahat devam ettirebilecekleri sıcak bir yuva kuralım istedik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde projeler yaptık. HAYDES adını verdiğimiz hayırsever desteğini de bu işin içine kattık. Şu ana kadar 44 ailemizi sıcak bir yuvaya kavuşturduk. Bunların bir kısmına yeni ev aldık, bir kısmına kira yardımı yaptık, bir kısmının evini de onardık. 19'uncu evimizin tapusunu da Ekrem Osmanoğlu kardeşimize verdik." açıklamasında bulundu.

"Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün" projesiyle de 586 engelli vatandaşa ulaştıklarını ifade eden Sonel, "Ekrem kardeşimiz de bunlardan bir tanesi. Bizlerin amacı devletimizin sıcaklığını, şefkatini bu soğuk havalarda bu ailelerimize sıcak bir yuva kazandırarak göstermek. Bu projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.