Hafta ile ilgili Of’ta bir dizi etkinlik yapıldı. Of’ta 10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yılı resmi programla kutlandı. Program Atatürk anıtına Of Emniyet Müdür Vekili Gürkan Demirkan’ın çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 İstiklal Marşının okunmasının ardından Of Emniyet Müdür Vekili Gürkan Demirkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demirkan konuşmasında,  “Sevgili Oflular, suç ve suçlularla mücadelede bizlerin yanımızda olmanız, bizlere destek vermeniz bizim için çok önemlidir. Bununla birlikte son yıllarda teknolojik araçlar ve imkânların artırılması başarımızı artırmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri bakanımız ve tüm devlet büyüklerimizin bizlere verdikleri destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Allah devlet ve milletimize zeval vermesin. Polis Teşkilatımızın174.yılı kutlu olsun.” sözleriyle duygularını ifade etti.

Konuşmanın ardından ilkokul ve ortaokullarda “Polis” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Of kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, Hakim Turgut Çakır, Of İlçe Emniyet Müdür V. Gürkan Demirkan Şehit Polis Hüsnü Uyan’ın abisi Avni Uyan tarafından takdim edildi.

Polis teşkilatının 174. yılının kutlama programına; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, Hakim Turgut Çakır, Of İlçe Emniyet Müdür V. Gürkan Demirkan, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.