Her zaman mazlumların yanında olmayı kendine görev bilen Of, Suriyeli ve Halepli kardeşleri için de harekete geçti.

Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Of, Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi öncülüğünde Halep için yardım kampanyası başlattı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu başkanlığında belediyede bir araya gelen Of’taki yardım kuruluşlarının temsilcileri, kampanya hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Bölgedeki lojistik merkezi bulunan hayır ve yardım kuruluşları Kızılay, İHH ve Beşir Derneği ile yapılan görüşmeler neticesinde bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler belirlendi.

7 OCAK’TA BİTECEK
15 gün süre konulan kampanya, 7 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Kampanya kapsamında Kuru Gıda, Konserve, Bakliyat, Bebek Maması, Çocuk Bezi, Temizlik Malzemeleri,  Kışlık Giyecekler, Ayakkabı, Bot, Mont ve Battaniye gibi malzemeler kabul edilecek.

Bölgeye yapılan yardımlar kapsamında çok fazla miktarda un ve şeker yardımı yapıldığı için bu malzemelerin kampanyaya dahil edilmemesi kararlaştırıldı.

Ayrıca malzemelerin kullanılmamış yeni ürünler olması istenirken, ihtiyaçlara göre eksik olan malzemelerin alınabilmesi için nakdi yardımlara ağırlık verilmesi istendi.

OF MAZLUMLARIN YARIMINA KOŞMAYA DEVAM EDİYOR
Kampanya ile ilgili açıklama yapan Başkan Sarıalioğlu; “Of’umuz her zaman mazlumların yanında yer alamaya, Müslüman kardeşlerine yardım yapmaya öncülük etmiştir. Daha önce Gazze, Filistin, Arakan, Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşleri için yardıma koşan Of, bu kez de Halepli kardeşleri için yardıma koşuyor. Tüm yardımlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yapılması amacıyla Belediyemiz ve Kaymakamlığımız öncülüğünde tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte bir yardım kampanyası başlattık. İnşallah toplanacak yardımlarımızı Halepli kardeşlerimize ulaştırarak onların acılarına bir nebze olsun çare olacağız. Tüm Of’umuzu bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR KAMPANYA
Ankara programı nedeniyle toplantıya katılamayan Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir fikir oluşmuş. Güzel birliktelik olacak inşallah. Tüm kurumlarımızla bizler de bu güzel kampanyaya destek olacağız. Of halkımızın güzel yardımlarını bölgede sıkıntılı bir süreç yaşayan Suriyeli ve Halepli kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah” diye konuştu.