Kongre Divan heyetinin seçilmesi ile başladı. Divan Heyeti Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gelir gider tablosunun sunumu yapıldı

Oya sunulan gelir, gider tablosu kabul edildi.

Dilek ve temnniler bölümünde Yazar Mustafa Yazıcı söz aldı.

Yazıcı ''Ortahisar Gazeteciler Cemiyetini halk ettiği yere getirmeliyiz. Bizler hiç değilse üç aydabir bir dergi çıkarmalıyız.'' dedi.

Daha sonra söz alan Yazar Cemal Yıldız Cemiyetin her geçen gün STK ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarından kabul gördüğünü bu teveccühe layık olmak için farklı çalışmalar yapılmasını önerdi. Bunlardan birtanesi onbeş günde bir Cemiyette sohbet proğramlarının başlatılamsı, Trabzon’un gündeminin tartışılması gibi konuların ele alınmasını istedi.

Ortahisar Gazeteciler Cemiyetine tekrar İbrahim Hakkı Emiroğlu aday gösterildi. Emiroğlu tüm üyelerin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Emiroğlu yapmış olduğu teşekkür konuşmasında, İkinci kez bana layık gördüğünüz bu görevi ben de layıkıyla yapmaya çalışacağım. İnanın Ortahisar Gazeteciler Cemiyetini hak ettiği yerlere hep beraber çıkaracağız. Kapımız herkese açıktır. Gazetecilik çok onurlu bir meslektir. Bu mesleği onuruna yakışır bir şekilde temsil etmeliyiz. Dedi.

Emiroğlunun Yönetim Kurulu şöyle: Kenan Sarı, Mustafa Durmuş, Bekir Sami Emiroğlu, Hasan Saka, Varol Ergül, Semih Karaman, Atilla  şık, Kadir Emre Katipoğlu, Deniz Kara.