Trabzon Barosu üyesi 16 avukat ve avukatların imamı olduğu ileri sürülen ‘Hakan’ kod adlı öğretmen Ö.F.Ö. hakkında FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olduğu iddiasıyla dava açıldı. İddianamede ByLock kullandığı belirlenen eski baro başkanının da örgütün bankası 17/25 Aralık’tan sonra ve çeşitli zamanlarda 500 bin TL üzerinde para yatırdığı tespit edildi. Her mahallede kendilerine ait bir evde toplanan avukatların bazılarının17/25 Aralık sonrasında örgütün bankasına destek olduğu gözlendi.
 
Şüphelilerden Y.Y. ve H.Ş. ile Ö.F.Ö.’nün firarda olduğu kesinleşti. Y.Y.’nin yanında çalışan bayan avukata Sürmene Belediye Başkanının kefil olduğu ve Ortahisar Belediyesinde avukat olarak işe alındığı tespit edildi. Eski Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı ifadesinde yer aldığı dosyada avukatların verdiği ifadelerde bir birlerini ele verdikleri görüldü. İmamın evinde 4 adet bir dolar çıkarken, toplantılarda AK Parti’ye oy verilmemesinin kararlaşıtırıldığı belirlendi.
 
KAMERAMAN GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Ankara’da ki FETÖ / PDY üyelerine yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Trabzon’da Anadolu Ajansında çalışmakta olan A.A. adlı kameramanın gözaltına alındığı ve Ankara’ya gönderildi kaydedildi.
 
Günebakış – Enis Yıldırım