61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının 2. Oturumunu bugün gerçekleştirdi. Başkan Murat Zorluoğlu, başkanlığında, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantı ilk olarak yoklama ile başladı.  Ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin son durumu ile ilgili meclis üyelerine sunum gerçekleştirildi. 
Sunumun ardından ise gündem konularına geçildi. 

Ortahisar İlçesi Tabakhane Vadisinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Öğretmenevi ve Cudibey İlköğretim okulu için yerel seçimlerden önce alınan karar yeniden gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri değiştiği için yeniden alınacak karar çerçevesinde İller Bankasından 17 milyon TL’lik kredi kullanılması ön görülüyor. 

Başkan Zorluoğlu, burada yaptığı kısa açıklamada, “Bu daha önceki meclisin almış olduğu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Banka gönderdiği karardır. Bu meclis değiştiği için kadük duruma düşen teklif olduğundan ilk toplantıda gündeme getirdik” dedi. 

Başkanın kısa açıklamasının ardından madde yeniden Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Madde burada müzakere edildikten sonra ilerleyen günlerde yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek… 
Trabzon’da hatırlanacağı üzere mevcut Öğretmenevi ve Cudibey İlköğretim okulu Tabakhane Vadisinde yapılmakta olan alana taşınması ön görülüyor. Binaların eski yeri yıkılarak burada Karagöz Meydanı ortaya çıkarılması planlanıyor…