Zor şartlarda eğitim gören Trabzon’un Arsin İlçesi’ne bağlı Üçpınar köyündeki Üçpınar İlköğretim Okulu öğrencileri Offroad Kulübü’nün seferberliği ile adeta bayram etti.

Türkiye’nin en aktif çalışan spor ve sivil toplum kuruluşu olan Trabzon Offroad Kulübü bu kez çocuklar için kolları sıvadı. Sosyal Sorumluluk Projeleri çerçevesinde Trabzon’un Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen ile irtibata geçen kulüp, civardaki en ihtiyaçlı okulu tespit ederek öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını giderecek hediyeleri ile seferberlik düzenledi.

1 odada 1., 2., 3., 4., ve 5. Sınıf öğrencilerinin aynı anda eğitim öğretim gördüğü Üçpınar İlköğretim okuluna çıkarma yapan Troff üyeleri, öğrencilere çanta, kırtasiye malzemeleri, organik bal, zeka küpü,kıyafet, spor malzemeleri, gıda, diş fırçası ve macunu gibi koliler dolusu hediye getirdiler.

ÖĞRETMENİM AYAKKABILARIMI BAYRAMDA GİYSEM OLUR MU?


Birçoğu kara lastik giyen öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi kendilerine hediye edilen yeni ayakkabıları görünce sevinçten ne yapacaklarını şaşırdılar. Bazı öğrenciler yeni ayakkabıları ayaklarından çıkarıp kutusuna koyarak, “Öğretmenim ben ayakkabılarımı bayramda giyeceğim. Bayrama kadar eskimesinler” deyince tüm Troff üyeleri duygu dolu anlar yaşadı.






Trabzon Offroad kulübü Başkanı Emir Sözen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, “Hediyelerimiz, gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaşması adına ön hazırlık çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu manada Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile irtibata geçtik. Onun yönlendirmesi ile Üçpınar İlköğretim Okulu’na ulaştık. Öğrencilerin eksiklerini okul yönetimi ile tespit ettik. Ne lazımsa fazlasıyla temin ettik. Bu yönde Trabzon’un önde gelen işadamları ve üyelerimiz büyük katkı sağladılar. İsimlerini vermemiz hoş olmaz, fakat hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir nesil yetişiyor. Ama gördük ki onlar şehirdekilerle eşit şartlarda eğitilmiyor. Biz elimizden geldiği kadar üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık.





Dilerim tüm sivil toplum kuruluşları bu tür faaliyetler yapar ve biz yardım yapacak okul bulamayacağımız günlere geliriz. Onların gözündeki pırıltı ve neşe bize daha büyük bir güç, daha büyük bir sorumluluk kattı. Bizleri öğrencilerimizle buluşturan, onlara hediyelerimizi sunma imkanı sağlayan Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen’e teşekkür ederiz.

Bu faaliyetin ardından öğrencilere offroad hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Emir Sözen, daha sonra kulüp üyeleri ile birlikte tüm öğrencilere, arazi araçları üzerinde telsiz kullanmayı öğretti.



Dönüş yolunda Üçpınar köyü muhtarı Orhan Alkan’ın alabalık davetini kırmayan kulüp üyeleri son olarak Arsin Kaymakamı Salih Altun’u ziyaret ederek yaptıkları etkinlik ve Troff ile ilgili bilgi verdiler.