61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’nin Trabzon’da dahil çeşitli illerinde öğretmenlere karşı artan şiddet olayları Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı.  Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim -Bir-Sen Trabzon 1. Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İlk olarak Trabzon’da yaşanan şiddet olayını hatırlatan Kara, “Geçen Kasım ayında Beşikdüzü’nde bir meslektaşımıza öğrencisi tarafından yapılan saldırının şokunu yaşarken şimdi de İzmir’in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu lisesi Müdürü Ayhan Kökmen öğrencisi tarafından tüfekle vurularak şehit edilmesiyle karşı karşıyayız. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine tüm eğitim camiamıza ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır” dedi.

Kara, sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehate cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren geleceğimizi aydınlatan milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız.

Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimde ki etki alanını daraltan eğitim aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.

Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında savunmasız olan öğretmenlerimiz, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarini artıracak politikalar beklemektedir”