Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, Merkez Uğurlu İlköğretim okulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle birlikte oldu. Meclis üyesi Seyfullah Kınalı’nın da katıldığı ziyarette sınıfları gezerek öğrencilerle birlikte derse katılan Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Okul Müdürü Murat Çebi ve öğretmenlerle sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Çebi, okulun istinat duvarının yapılması için yardım istemesi üzerine Başkan Gümrükçüoğlu,“ Geleceğimizin yetiştiren öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerine münhasıran ve yaptığımız ziyaretin bir hediyesi olarak okulumuzun istinat duvarını yapacağız” dedi. Bir öğretmenin okulunu bahçesine çocuk parkı yapılması isteği üzerine ise Başkan Gümrükçüoğlu ilgili birimlere talimat vererek gerekli çalışmaların yapılması isteğinde bulundu.

Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin sosyal şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi için talepkar olacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Bize yıllarca emek veren öğretmenlerimize ne yapsak, ne kadar övgüde bulunsak azdır. Öğretmenlik mesleği fedakarlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir misyondur” ifadelerini kullandı.

Ziyarette öğretmenlere karanfil ve çikolata hediye eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Sizleri böyle şevk içerisinde çocuklarımızın başında gördükçe, sizlerin istek ve taleplerini de bir an önce yerine getirmemiz gerektiğini anladık. Öğretmenlerimizin bu azmi bizleri de hizmetleri yerine getirme yönünden çok motive ediyor. Öğretmenlik o kadar kutsal bir meslek ki hem ilmi, fenni, bilim öğretiyor, aynı zamanda da insanlara erdemli ve dürüst olmalarını öğretiyor. Sizlerin gözümüzde ve gönlümüzde hakikatten çok farklı bir yeriniz var. Ben halen yaşayan öğretmenlerimi ziyaret eder, ellerinden öpüp dualarını alırım” dedi.

Sınıfları gezerek öğrencilerle de birlikte olan Başkan Gümrükçüoğlu, öğrencilere seslenerek, “Öğretmenlerimiz bizlerin ve sizlerin milletine ve vatanına faydalı birer birey olarak yetişmenizi istiyor. Bu nedenle öğretmenlerini çok sayın ve sevin” şeklinde nasihatte bulundu. Öğrencilere, öğretmenlerinin söylediklerini hiç tereddüt göstermeden yerine getirmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “sizler çok güzel pırıl pırıl evlatlarımız olarak ilerde bizlerin yerlerini alacaksınız. Öğretmen olanlarınız olacak, farklı mesleklerde çalışanlarınız olacak ama ben belediye başkanınız olarak şunu size söyleyeyim. En kutsal ve en değerli meslek, insanları eğitmek ve yetiştirmek yani öğretmenliktir. Hepinizin gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.