Dernek Trabzonda başladığı ziyaretlerin ilkini siyasi parti il başkanlarına ayırdı. Ardından sivil toplum örgütleri ve işdünyası temsilcileri ile devam edecek olan dernek Trabzon turunu tamamlayacak.

ÖGÜDER Genel Başkan Yardımcısı Özgür Yolcu, gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında açıklama yaparak toplumun her kesimine hizmet verdiklerini söyledi. Sanatan spora, siyasetten işdünyasına, iş toplantılarından kongrelere kadar bir çok kuruluşa hizmet verirken uygulamada bazı eksiklilerin olduğunu vurgulayan Yolcu, “Artık ÖGÜDER var. ÖGÜDER sivil toplum yararına kurulmuş bir dernektir. İş arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için güçlü şekilde geliyoruz. Bu amaçla yaklaşık bir yıl önce kurduğumuz dernek yönetiminde Trabzon’lu biri olarak bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu noktada toplumun her kesimi ile iyi diyaloglar kurmak istiyoruz. Bize kapılarını açan MHP, CHP ve İYİ parti il başkanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde yaklaşık binlere ulaşan üye ve iş arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirdik. Ancak yaka kartı olupta iş bulamayan veya çalışmayan meslektaşlarımızın hiç bir sosyal güvencesi bulunmamaktadır. Bu ve bunun gibi sorunlarımızın çözümü için meslaktaşlarımız adına manevi destek ziyaretlerinde bulunduk” dedi. 

Yolcu ayrıca 5188 sayılı kanunun da bir an önce içini doldurularak meslektaşlarımızın gerçek anlamda görevlerini yapabilmesi için gerekli yasanın düzenlenmesini istediklerini dile getirdi.  

Gerçekleştirilen ziyaretlerde il başkanları görüşlerini açıklarken, “Gücünü her zaman yanımızda hissettiğimiz arkadaşlarımızın bizleri ziyaret etmelerinde dolayı memnun olduk. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dediler.
Ziyaretten dolayı duydukları mutluluğu paylaşan İl başkanları şöyle devam ettiler:

Bekir Sıtkı Tarım MHP İl Başkanı: ÖGÜDER’in kuruluşunu kutluyorum. Bir çok arkadaşımızın sizlerin kanatları altında olduğunu biliyorum. Biliyorum her kes gibi sizlerin de pek çok sorunu var. Öncelikle gösterdiğiniz nezaketten dolayı başta şahsınız olmak üzere genel başkanınız ve yönetim kurulunuza teşekkür ediyorum. Ülke genelinde çalışan 300 bin arkadaşımızın yaşadığı sorunları da yakından takip edeceğimi bilmenizi isterim.  

Ömer Hacısalihoğlu CHP İl Başkanı: Parti olarak çalışmalarınız yakından takip ediyorduk, bundan sonra karşılıklı görüş alış-verişlerinde bulunarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi her kurum ve kuruluşa olduğu gibi kapımız ÖGÜDER’de sonuna kadar açıktır. Her zaman  yanınızdayız. 

Azmi Kuvvetli İYİ Parti İl Başkanı:  Özel güvenlik camiası ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir. Bu vesile ile kurduğunuz ÖGÜ-DER’i yürekten kutluyorum. Gerek genel başkanımız ve partimiz STK’lar konusuna duyarlı olup genel merkezimizde STK’lara sorunları aktarma konusunda kürsü hakkı veriyoruz.  Burada da sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.