Okul yönetimi kararın velilerin isteği üzerine alındığını söylerken, velilerinin onay verdiği az sayıda kız öğrenci ise, verilen kartlarla okul dışına çıkabiliyor. Tophane Mahallesi'ndeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde kız öğrencilerin öğle tatilinde okul dışına çıkmasına izin verilmediği öne sürüldü. Sadece velilerinin onayı ile adlarına yeşil kart düzenlenen öğrenciler, kapıdaki güvenlik görevlisine kartı göstererek dışarı çıkabiliyor. Dışarı çıkmalarına izin verilmeyen öğrenciler, bir saatlik öğle tatili sırasında yemek ihtiyacını okul kantinden karşılamak zorunda kalıyor, tatil süresini de okul bahçesinde geçiriyor. 

VELİLER BÖYLE İSTEMİŞ 
Okul Müdürü Handan Usta, uygulamanın velilerin isteği doğrultusunda yapıldığını belirterek Veliler öğle saatlerinde çocuklarının dışarı çıkmasını istemiyor. Veli onayı olanlara yeşil kart düzenlendi. Onlar çıkabiliyor. Veli onayı olmayan öğrenciler ise okulda kalıyor dedi. 
Okul dışında kantin işleten Yusuf Demir ise, Okul aile birliğinde daha önce görev yaptım. Benim zamanında böyle bir uygulama yoktu. Okuldaki kantinciye para kazandırmak için bunu yapıyorlar. Yoksa bu uygulamanın bir anlamı yok iddiasında bulundu.