Trabzon'un Yomra İlçesi'nde dü gece şok bir olay yaşandı. Kar masleki 2 kişi gece kimsenin olmadığı saatte okula girerek öğretmenler odasını kundakladı. Çıkan yangında öğretmenler odası tamamen yanarken, yangın diğer bölmelere de sıçradı. Ancak kundakçılar yangın esnasında odanın kapısını kapatması ise okulun tamamen yanmasını engelledi.
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, odanın kapısının kapalı olmasından dolayı yangının kendiliğinden söndüğünü ifade ederek, "Odanın kapısı kapalı olmasından dolayı alevler oksijensiz kaldı ve yangın kendiliğinden söndü. Ancak yangın küçük çaplı olmak üzere okulun iç kısımlarına yayılmış. Eğer odanın kapısı kapalı olmasaydı belkide yangın okulun tamamına yayılabilirdi" dedi.



EĞİTİM-ÖĞRETİM YAPILAMAZ DURUMDA
Başkan Sağıroğlu, okulun şuanda eğitim öğretim yapılamaz durumda olduğunu ifade etti.
Yangın ancak ilk gelen kişiler tarafından farkedildiğini ifade eden Başkan Sağıroğlu, "Öğretmen odası okulun arka tarafından kalıyor. Dolgu bölgesi olduğu görülmüyor. Ondan dolayı kimse yangını farketmediği için bize ihbar gelmedi. Sabah hademeler geldiğinde duman kakosunu farkediyor. Bizim su tankerlerimiz var. Küçük yangına müdahale edebiliyoruz. Ancak büyük yangınlara Trabzon Belediyesi müdahele ediyor" diye konuştu.
Öte yandan yangın ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Okulun kamera kayıtlarına el koyan polis, kayıtlarda görülen 2 kar maskeli şahsın ise peşine düştü. Okulun öğretmen odasının dene kundaklandığı ile ilgili henüz bir bilgi edinilemezken, okulda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

OKUL TATİL EDİLDİ
Sabah hademelerin fark ettiği yangın sonrasında ağır duman ve is kokusu okulun her tarafına dağılınca, sınıflar ve odalar kullanılamaz hale geldi. Okul kullanılamayınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul tatil edildi. Okulun eğitim ve öğretime açılması için okul yönetimi çalışmalara başladı.

İLK OLAY DEĞİL
Okulda yaşanan kundaklama olayı öncesinde de okulda bir olay meydana geldiği ortaya çıktı. Okulda iki öğrencisiyle tartışan coğrafya öğretmeni Yücel Ç. öğrencileri tarafından 3 gün önce dövüldü ortaya çıktı. Öğretmenlerini darp eden 2 öğrenci emniyette işlemlerini ardından savcılığa sevk edilmiş, haklarından yapılan işlem sonrasında da serbest bırakılmıştı.
Polis güvenlik kameralarının görüntülediği iki kar maskeli kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Okulun kimin tarafından ve neden kundaklandığı halen merak konusuyken bu olay ilçe merkezinde şaşkınlık yarattı.

61saat.com