Kar yağışı etkisini artırırken okullar tatil mi sorusuna illerin valiliği yanıt veriyor. İstanbul'da sulu kar yağışı kendini hissettirirken kar tatili kararı bulunmuyor. Yarın yani 22 Aralik perşembe günü okullar tatil mi sorusuna Konya, Mersin ve Karaman'dan ilk yanıtlar geldi.

Yoğun kar yağışı altındaki Konya'da valiliğin kararıyla okullar tatil edildi. Konya valiliği yarın yani 22 Aralık 2016 perşembe günü için aldığı kar tatili kararını sitesinden ilan etti. Konya'da aşırı don ve buzlanma nedeniyle okulların yarın tatil edildiği duyuruldu. Konya valiliği sitesinde kar tatiliyle ilgili şu açıklama yer aldı;
"Valiliğimizce kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle 22.12.2016 (Perşembe) tarihinde İl merkezinde (Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli tüm okullar bir gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca İl genelinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 22.12.2016 (Perşembe) tarihinde Hamileler ve Engellilerde bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır. Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarımızdadır.

MERSİN'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Mersin'in Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın 22.12.2016 perşembe günü okullar tatil edildi. Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı dolayısıyla öğleden sonra okullarda eğitime ara verdiklerini söyledi. Kadim, kar yağışının artması nedeniyle yarın da (22.12.2016 perşembe günü) ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda eğitim öğretim yapılmayacağını duyurdu.

KARAMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Karaman'da yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle, bugün ve yarın okullar tatil edildi. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,yoğun kar yağışı ve tipi beklenmesi nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, kent genelindeki tüm okullarda yarın yani 22 aralık perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

BUGÜN NERELERDE OKULLAR TATİLDİ?

Bugün yani 21 Aralık çarşamba günü bir çok ilde okullar tatil oldu. Özellikle kar tatili haberleri bu kez Güneydoğu anadolu bölgesindeki illerden geldi. Gaziantep merkezi dahil ilk genelinde okulları tatil ederke Maraş bazı ilçeleri için bu kararı oldu. İşte bugün kar tatili sebebiyle eğitimin olmadığı iller.

SİNOP'TA OKULLAR TATİL
Sinop'ta bir ilçe geneli ve 2 ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak Boyabat ilçesindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Saraydüzü ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitim öğretim yapılmadı. Yetkililer, bölgede kar yağışının aralıklarla devam ettiğini bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ'TA KAR TATİLİ
Kahramanmaraş il genelinde etkili olan yoğun kar nedeniyle kent merkezinde okullarda eğitime devam edilirken yüksek kesimlerdeki okullarda eğitime ara verildi. Akkurt, Pazarcık, Ekinözü, Türkoğlu, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçesindeki, taşımalı okullar ile bu ilçelerin yüksek kesimlerindeki okullarda kar dolayısıyla okullar tatil edildi.

GAZİANTEP OKULLAR TATİL OLDU
Gaziantep'te de kar yağışı çok etkili oluyor. Gaziantep il genelindeki kar sebebiyle bütün okullar tatil edildi. Gaziantep'te yarın yani 22 Aralık perşembe günü okullarır tatil olup olmayacağı ilerleyen saatlerde valiliğin kararıyla netleşecek. İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, hava durumuna bugün için alınan kar tatili kararının uzayabileceğini kaydetti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de üniversite öğrencilerine bugün izin verildiğini açıkladı.

KİLİS KAR TATİLİ VERİLDİ
Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kilis Valisi İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi hesabında yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi. Çataklı açıklamasında, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu.

DÜZCE KAR TATİLİ 
Düzce'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yığılca ile Kaynaşlı ilçelerindeki eğitim öğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildi. Kar yağışı devam ederken tatil kararının uzama ihtimali bulunuyor.

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL
Çorum'da kar yağışı nedeniyle Osmancık, Sungurlu ve Kargı ilçelerinde okullar tatil edildi. Bu ilçelerin tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için de tatil kararı geldi.