Bangladeş'te muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesi Trabzon’da da tepkiyle karşılandı. Trabzon Meydan Parkında Anadolu Gençlik Derneği, bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılanlar adına basın metnini Dernek Başkanı Halil Keskin okudu. Keskin, “Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi Cemaat-i İslami Partisinden Abdulkelam Azad, daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla cezası infad edilen ilk Cemaat-i İslami Lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkum ettiği Cemaat-i İslam’nin 92 yaşında ki lideri Gulam Azzam’da hapishanede ölmüştür” ifadelerini kullandı. 
Keskin konuşmasına şu şekilde devam etti: 
“Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan hiçbir hukuki dayanağı olmayan darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangaladeş’te barış ve huzur ortamının da resis edilemeyeceği açıktır” 
“Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu” diye açıklamasına devam eden Keskin, “İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdır. Birleşmiş Milletler mevcut yapısıyla Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. Nato ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır”  ifadelerini kullandı. 
Keskin’in ardından söz alan Bangladeşli KTÜ İletişim Fakültesi Öğrncisi Hasan ise, İdamın antidemokratik olduğunu belirterek, “Okullardan öğrencileri alıp kollarını kesiyorlar gözlerini oyuyorlar. Ama olsun biz sürünsek de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.