Suudi yetkililerin verdiği bilgilere göre, hastanelerin morgunda bulunan 4 Türk hacı adayının Kazım Ekrem, Kadir Gökmen, Tekirdağ doğumlu 8’inci kafileden Ramazan Özmen ve Ref-Tur ortağı Şükrü Kocatepe olduğu kaydedildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, 10 Türk yaralının 3 Suud hastanelerinde tedavisinin devam ettiğini, dün akşam 11 yaralanın da taburcu edildiğini belirtti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu Genel Müdürü Enver Günenç, 3 Suud Hastanesinde 10 Türk yaralının tedavisinin sürdüğünü, hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi. Nur Hastanesinde Türk hacı adaylarından Ali Rıza Özcan, İbrahim Yamaç, Mustafa Yurtseven, İrfan Okulu’nun, Zahir Hastanesinde Mustafa Bolat, Ramazan Kanlıbaş, Remziye Ürek, Ziya Anay’ın, Şişe Hastanesinde ise Abdullah Üresin ve Mehmet Aslantaş tedavisinin devam ettiği kaydedildi. 

Enver Günenç, Trabzon'dan gelen Erol Karaağaçlı'nın vefat haberini kazadan yaralı olarak kurtulan Feride Karaağaçlı'nın verdiğini, ancak bunun resmi kayıtlara vefat olarak girmediğini söyledi. Günenç, eşinin şehadeti ile Karaağaçlı ile alakalı vefat etti yerine, bir hastanede tedavisi sürebilir düşüncesi ile kayıp olarak geçtiğini söyledi. Diyanet yetkilileri, Mekke Muaysım Morgunda bu akşam Suudi yetkililerin ilk resmi açıklamayı yapacaklarını belirterek, cenazelerin Mekke'de defninin bir haftayı bulabileceğini kaydettiler .