Son bir yıl içinde biri çocuk ikisi kadın 3 kişinin hayatını yitirdiği ve çok sayıda Giresunlu’nun yaralandığı güzergahta üst geçitin şimdi gündeme getirilmesi ilginç bulundu. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Cevdet Turan, “Keşke bu üst geçit ölümlerden önce yapılsaydı” dedi. 

Giresun’un Gemilerçekeği Mahallesi sahil yolu güzergahında son bir yıl içerisinde Lunapark'a geçmek isteyen 9 yaşındaki Mustafa Cüce ile birlikte değişik zamanlarda 27 yaşında Huri Bektaş ve 58 yaşındaki Yüksel Kayış olmak üzere 3 kişi, yaya üst geçidi olmaması nedeniyle trafik kazalarına kurban gitmiş, birçok kişi de yaralanmıştı. Ancak defalarca mahalle sakinlerinin eylemlerle dile getirmelerine rağmen burada üst geçit yapmayan ve kazaları sadece izlemekle yetinen yetkililer, burada meydana gelen son kazadan hemen sonra üst geçit çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Giresun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Cevdet Turan, yaptığı açıklamada keşke can kayıpları yaşanmadan üstgeçidin yapılabilseydi temennisinde bulundu.

Turan “Burada yaşanan trafik kazaları sonucu can kayıplarının yaşanmasıyla vatandaşlar üst geçit tepkisini dile getirdi. Geç de olsa devlet vatandaşlarımızın bu haklı tepkisini dikkate alarak üstgeçit çalışmasını başlatmıştır. Keşke can kayıpları yaşanmadan bu üstgeçit yapılabilseydi” diye konuştu.  Turan, yapılmakta olan üst geçidin ardından vatandaşları da bilinçli olarak üst geçidi kullanmaya davet etti.