Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, parti mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan ve Akif’i anlatan Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhsin Kalkışım söz aldı. Kalkışım, Türk edebiyatında Akif kadar şiiri hayata, hayatı da şiire sokan bir kimsenin daha olmadığını belirterek, “Akif’in şiiri bir nevi günlüktür. Ama bir kişinin değil, bir toplumun günlüğüdür. Akif, hayatı boyunca topluma ve halkına faydalı işler yapmıştır” dedi.
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise Akif’in ülkenin geçirdiği dönemleri dizeleriyle bu günlere aktardığını belirterek, artık Türkiye’de dününü sahiplenen, dününü kovmayan bir gençlik olduğunu söyledi. Konuşmasında Fransa’da kabul edilen soykırım yasasına da atıfta bulunan Aydın, Fransa’nın tarihi meclis sıralarında yazmaya kalktığını belirtti.
Toplantının sonunda konuşan AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ise milli ruhun yaşatıldığı müddetçe millet olarak var olmanın mümkün olduğunun altını çizdi. Demir, “Asım'ın neslinin örnek alan bir gençlik olarak o şanlı destanı yazan ceddimize ve o şanlı destanı şiirleriyle bugünlerimize aktaran Mehmet Akif Eesoy'a yakışan bir gençlik olarak bu şanlı tarihi gururla, onurla gelecek nesillere aktaracağımıza AK Gençlik olarak söz veriyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Gençlik Kolları Üniversite teşkilatı tarafından hazırlanan şiir ve türkü dinletileri ile oratoryo gösterileri sunuldu.
Törenin son bölümünde İl Başkanı Çimen tarafından Prof.Dr. Kalkışım’a plaket, Milletvekili Aydın tarafından İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ve eski başkan Muammer Şeker’e Akif’in “Safahat” adlı eseri takdim edildi.