61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde başkanlığa adaylığını koyan Ömer Hakan Usta, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyip hakkında iddiaları yanıt verdi, mevcut Başkan Turan Altuntaş hakkında ise çeşitli iddialar otaya attı. Ortaya attığı iddiaların kendisinin Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü dönemde gerçekleştiğinin hatırlatılıp "haberiniz yok muydu?" sorusuna, “Başkan ve yönetim kurulu tarafından imza altına alınır. O alınan yönetim kurulu kararlarının hiç birinde imzam yok. Ama devamında tabi ki işleyişle alakalı evraklarda imzam vardır.  Üye evraklarında, muhasebe evraklarında imzam vardı. Ama önemli olan nokta yönetim kurulu, başkan ve üyelerinin almış olduğu kararlardır. Onların aldığı kararlar doğrultusunda hareket ederiz onları uygulamakla mükellefiz...” dedi. 

“HABERİM YOKTU” DİYORSUNUZ AMA...
“Haberim yoktu diyorsunuz ama sonucunda evraklar çıkıyor ve sizin önünüze geliyor. Sizde görüyorsunuz bunları. O süreçte yargı yoluna başvuramaz mıydınız?” şeklinde ki soruya ise Usta, “Biz sonradan bu duyumu aldık. Şimdi basınla paylaşıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Sözlerine, “Ne koltuk, ne makam sevdamız var. Amacımız içinizden gelen biri olarak var olan sorunları çözmek, şoför esnafımızın hayatlarını daha kolaylaştırmak, kazançlarını arttırmak, daha sosyal daha itibarlı, kimseye muhtaç olmayan, kendi sorunlarını halledebilen, şehirle barışık, kendi dinamiklerini harekete geçiren bir Şoförler Odası olabilmektir” diye başlayan Usta, mevcut başkan Turan Altuntaş’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

BODRUM KATI...
Usta, “Mevcut başkan benimle ilgili konuşmaktan ziyade, eski yönetimden kalan binayı satıp, üzerine para katıp, Kurs Binası aldığını söylüyor. Bununla övünüyor. Halbu ki bugün ki değeri ile 2 trilyonun üzerinde olan binayı satmış, yerine 46 bin TL’ye bodrum katı almıştır. Üstelik binaya girişi başka bir kişiye ait olan bir bodrum katı.
Diğer taraftan 2009 yılında ilçelere verilen harf grubu uygulaması şoför esnafından gizlenmiş sümen altı yapılmıştır. 2016 yılında da şoför esnafımız için hayati önem taşıyan 10 yaş araç sınırı yönetmeliği sümen altı edilmiştir.
Ama mevcut başkan bunu alışkanlık haline getirdi. 2018 yılı Büyükşehir Belediyesi Gelir Fiyat tarifesini şoför esnafıyla paylaşmaktan imtina etti” dedi.

2009 yılında yapılan Şoförler Odası Olağan Genel Kurlunda kürsüde Ticari Araç almak şart olan “Tahsis belgelerinden ücret alınmayacak, eğer alınırsa bu ücreti ben ve yönetim kurulum cebinden ödeyecek” diyerek yalanlarına ve şoför esnafımızı kandırmaya devam etmiştir. O zaman ki tahsis belgesi ücreti 300 TL’iken, bugün masaya yumruğunu vurarak mı 6 bin TL olmuştur.

SAYGI DUYUYORUZ
2018 yılı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gelir Fiyat Tarifesinde yer alan ücretlendirmede Güzergah hat belgesinden alınacak ücret, 15 bin TL olmuştur. Ayrıca; bundan sonra çalışma ruhsatı ücreti olarak, ilk etapta 300 TL, her yıl vize yenileme ücreti olarak (T) Plakalı taksiler 150 TL (M) Plakalı minibüsler 200 TL, (D) Plakalı dolmuşlar için ise 250 TL ücret alınacaktır. Biz belediyenin uyguladığı kararlara saygı duyuyoruz. Ancak, şoför esnafımız bu konuda niye bilgilendirilmemiş ve neden belediye ile istişarede bulunulmamıştır. İstişare edilseydi fiyatlar aşağı çekilmez miydi?”  diye konuştu.

SAHTECİLİKLE BERABER...
Usta, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Ama neden belediye ile istişare edilmediğini biz biliyoruz. Nedeni Belediyeye karşı direnecek ve laf söyleyecek yüzü yoktur. Çünkü sorumsuz oda başkanı devletin kurumlarını ve belediye başkanlığını sahte evrak düzenleyerek dolandırmıştır. Bu belge değeri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Tahsis Belgesi evrağıdır. Bu belgenin mali değeri 3 bin TL’dir. Bu belgeyi düzenleyen Turan Altuntaş’ın oğlu Emrah Altuntaş’tır. 30.03.2016 tarih ve 2016/032 sayılı kararında ismi olmamasına rağmen evrak üzerinde yapmış olduğu oynama ile sahte evrak düzenlemiş ve bu sahte evrak ile Trabzon 1. Noterinde Sürmene Dolmuş Durağına kayıtlı olan 61 TL 0112 plakalı ticari taksinin satışını almıştır. Bu taksiye 1 yılı aşkın zaman Beşirli Taksi Durağında çalıştırmıştır. Yapmış olduğu bu sahtecilikle beraber, Başta Büyükşehir Belediyemiz, Trabzon 1. Noterliği ve Trabzon Trafik Tescil Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurumu da töhmet altında bırakmıştır. Eğer bu insan biraz onur varsa çıksın istifa etsin”